Labinske šećerleme

Labinske šećerleme

2.3.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Kratko, ali za brojnu publiku toliko slatko da je onaj neizostavni prodavač šećerlema slobodno mogao zatvoriti radnju. Takav je bio defile dječjih maškara održan u subotu u Labinu, po prvi put otkako je ovdašnjeg karnevala.

U nešto više od sat vremena predstavilo se šest skupina i oko 350 krabulja, zahvaljujući organizatorima iz Labinjonske kompanije - domoće folšarije.

Kiša je spriječila da maškarana povorka prođe ulicama pa je fešta preseljena u sportsku dvoranu srednje škole.

Skupine iz Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" maskirale su se u vatrogasce i snjegoviće, učenici iz produženog boravaka osmoljetke "Ivo Lola Ribar" u "pahuljice u noći", oni iz "Matije Vlačića" (pojačani rabačkim odjeljenjem) u Indijance, a cure iz likovne grupe Točkica iz Potpićna u "fine dame". Plesačice iz labinske ispostave Cool stepa, odjevene u kaubojke, zaplesale su na Rednexovu country poskočicu "Cotton Eye Joe", za pravu dozu adrenalina i gromki pljesak 400-tinjak gledatelja. Publika je nagradila i nastupe mladih folkloraša iz raškog RKUD-a Rudar i KUD-a Đulistan Bošnjačkog kluba Labin, te Labinskih mažoretkinja.

Priredba je zaključena paljenjem "maloga pusta" Virusića ispred dvorane, kojeg su izradili "Indijanci" iz OŠ Matije Vlačića.

 

I.Radić

 

maškare pust paljenje pusta maska