Labinske profesorice godinama među nekolicinom najboljih u državi

Labinske profesorice godinama među nekolicinom najboljih u državi

16.11.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić i zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada u prostorijama gradske uprave održali su prijem za uspješne i nagrađivane profesorice labinske srednje škole Mate Blažina.

Naime, povodom Svjetskog dana učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske je 5. listopada nagradilo istaknute pojedince koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav u Hrvatskoj.

„Među nagrađenima je ukupno 11 profesora i profesorica iz Istre, a od toga čak pet iz Labina. Naime, nagrađene su četiri profesorice i jedan profesor iz Labina što ako gledamo postotak, 45% nagrađenih djelatnika naše županije dolazi upravo iz Labin te nas to čini izuzetno ponosnima.“ – istaknula je na početku zamjenica labinskog gradonačelnika Federika Mohorović Čekada.

Tako su svoja zaslužena priznanja ove godine dobile profesorice Srednje škole Mate Blažina, Majda Milevoj Klapčić, Amneris Ružić Fornažar, Olivera Tadić te Dijana Muškardin, a među nagrađenima je i Alen Hasikić iz Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin. Zanimljivo je kako su upravo profesorice iz Srednje škole Mate Blažina redovito nagrađivane te priznate i cijenjene na državnoj razini.

Današnjem prijemu ovim povodom prisustvovale su profesorice Majda Milevoj Klapčić, Amneris Ružić Fornažar i Olivera Tadić.

„Svojim višegodišnjim uspjesima i svakodnevnim radom još jednom potvrđujete kako ovo nije samo posao, ovo je vaš poziv i svojim trudom i zalaganjem oblikujete naše mlade ljude i spremate ih za život i sve što ih čeka. Naš je zajednički cilj upravo tim mladim ljudima osigurati najbolje uvjete koje možemo te pružiti mogućnosti da Labin bude i ostane njihov dom i u trenucima kada budu osnivali svoje obitelji. Na tome jako puno radimo i svake godine ponovno podižemo ljestvicu kroz brojne projekte. Našu djecu profesionalno i karijerno usmjeravamo kroz profesionalnu orijentaciju u školama, dane otvorenih vrata naših poduzeća te sam poslova i karijera, a također smo pokrenuli dodjelu besplatnih parcela za mlade obitelji s čime stvaramo sve bolji temelj kako bi se naši mladi po završetku školovanja i zaposlili i trajno nastanili u Labinu“ – istaknuo je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Profesorice su zahvalile na uvažavanju i prijemu koji Grad Labin svake godine organizira za nagrađene djelatnike, te samim time pokazuje kako cijeni njihov trud u radu s mladima iako nije službeni osnivač srednje škole.

prijem majda milevoj klapćić olivera tadić amneris ružić fornažar