LABINSKE BOĆARICE OBRANILE NASLOV DRŽAVNIH PRVAKINJA!

LABINSKE BOĆARICE OBRANILE NASLOV DRŽAVNIH PRVAKINJA!

23.5.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Nakon što je prvi susret u Labinu završio 12:12, uzvrat u Rijeci na Podvežici bio je potpuno u znaku Labinjanki koje su visokom pobjedom obranile naslov prvaka Hrvatske u ženskom boćanju. Na taj su način uz prvake Slovenije, Italije i Francuske izborile nastup na završnici četiri najbolje ekipe Europe koje se 26. i 27. lipnja održava nedaleko od Lyona.

- Otvorilo nam se na početku, prve smo igre pobijedili 5:3 i dobili poticaj za nastavak. Nije trebalo biti tako, mogao je rezultat biti i obrnut ali smo se uspjeli izvući. Nakon toga u tehničkim disciplinama od četiri susreta pobijedili smo tri , došli do vodstva 11:5 i za naslov prvaka trebala nam je samo jedna pobjeda u zadnjem krugu igara. Mislim da je samo prvi krug bio neizvjestan rezultatski dok je sve ostalo bilo na našoj strani- iznio je svoje dojmove voditelj BK Labin Romano Grižančić.

U odnosu na Labin, razlika je bila u tehničkim disciplinama.


- U Labinu smo poraženi 8:2 u tim srednjim igrama da bi jučer pobijedili 8:2, i to je učinilo tu razliku. Za razliku od nas u prvom susretu, one nisu smogle snagu da se nakon toga vrate u igru . Razlika je što smo mi u sastavu imali i Aniku Ujčić koja je pokazala koliko je njen izostanak bio hendikep za nas ali moram reći da su sve cure igrale odlično. Očito jedna vuče drugu i, kad tako krenemo, izgledamo kao najbolji orkestar. Pokazali smo da smo iskusnija ekipa, da još uvijek imamo najbolje boćarice u državi i ponosan sam na njih.


Sezona je u konačnici bili uspješna.


-Kad osvojiš naslov ili kad obraniš naslov prvaka onda se nemaš pravo buniti. Nama je to uspjelo u jednoj čudnoj i teškoj sezoni, a specifičnost svega je da smo bolje igrali na gostujućim terenima. Ne znam koji je razlog tome, ali cijele sezone smo jači "na strani", a potvrda toga stigla je i sada kad smo proslavili naslov prvaka na gostujućim jogima, istaknuo je Grižančić.


OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU. 

Autor: Boris VIDULIN


Boćarice bk labin pobjeda romano Grižančić