Labinska Srednja škola u svibnju 2018. godine domaćin međunarodnog natjecanja BALKAN JUNIOR 2018.

Labinska Srednja škola u svibnju 2018. godine domaćin međunarodnog natjecanja BALKAN JUNIOR 2018.

3.11.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Srednja škola Mate Blažine će pod pokroviteljstvom Grada Labina i Istarske županije od 5. do 7. studenoga ugostiti 23 ravnatelja i mentora srednjih škola iz Srbije, Slovenije, Turske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Rumunjske.

 

Povod posjete je projekt BALKAN JUNIOR koji je nastao još 2012. godine kao ideja da se povežu škole sličnih zanimanja iz različitih država jugoistočne Europe, da se potiče njihova kreativnost, interkulturalnost, podigne razina znanja i kompetencija učenika i nastavnika, koji će se upoznati sa drugim kulturama i običajima kroz natjecanje koje će se održati u svibnju mjesecu 2018. u Labinu, što nas čini ponosnim, a na njemu će sudjelovati preko 50 učenika, mentora i ravnatelja spomenutih država kao i naše škole - jedinog predstavnika Republike Hrvatske.

 

Drago nam je da ćemo nastaviti lijepu tradiciju i suradnju među školama, razmjenu znanja, iskustava kao i sredstava za obavljanje praktičnih zadataka iz oblasti naprednih tehnologija, potrebne suvremenom tržištu rada, kroz praktičan rad iz oblasti mehatronike, elektrotehnike i programiranja. Dosadašnja natjecanja su obuhvaćala upravljanje CNC mašinama, programiranje PLC-a, rad na 3D printeru i realizacija elektropneumatskog sustava upravljanog PLC-om.

 

ssmb.hr

 

 

 

 

srednja škola mate blažina srednja škola natjecanje zanimanje balkan junior