Labinska srednja škola predstavila se na 1. Festivalu strukovnih zanimanja u Pazinu

Labinska srednja škola predstavila se na 1. Festivalu strukovnih zanimanja u Pazinu

10.5.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U organizaciji Obrtničke komore Istarske županije u Pazinu je 6. i 7.5.2022.održan 1. Festival strukovnih zanimanja. Na sajmu je sudjelovalo 14 škola iz naše županije koje su promovirale strukovna zanimanja iz svojih područja.

Srednja škola Mate Blažina predstavljala je uživo zanimanja iz područja Elektrotehnike (elektromehaničar i elektrotehničar), Strojarstva (instalater-monter), a preko video zida prezentaciju i promidžbu ostalih područja rada i zanimanja koja se izučavaju u labinskoj školi - konobar, kuhar, ekonomist, opća i jezična gimnazija.

Srednju školu Mate Blažine predstavljali su učenici 3. i 4. razreda: David Mišon, Sven Končić, Gabrijel Vozila, Antonio Matošević, Raul Puškarić i Anel Velagić u pratnji svojim mentora Elvisa Miletića, Alena Šestaka, Sanjina Šumberca, Željka Ernečića i Valtera Veselice.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, Patricia Percan, pohvalila je sudjelovanje labinske škole riječima: "Znala sam to i ranije, ali ipak sam htjela pohvaliti vaše učenike s jučerašnjeg Festivala strukovnih zanimanja. Bez problema prezentiraju svoju školu, zanimanje, otvoreni i pristupačni. Vidi se da se s njima puno radi, pa čestitke ide u Vama i kolektivu."

U sklopu Festivala organiziran i okrugli stol na temu strukovnog obrazovanja na kojem su sudjelovali predstavnici Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Hrvatska obrtnička komora, Istarska županija, Grad Pazin, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Pula, Centar kompetentnosti za ugostiteljska i turistička zanimanja – Pula.

srednja škola mate blažina struka