Labinska saborska zastupnica Tireli Kajinu: Prijavite te mafioze!

Labinska saborska zastupnica Tireli Kajinu: Prijavite te mafioze!

19.2.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

U Saboru je jutros određena još jedna stanka zbog pokrenutog stečaja u rovinjskoj Mirni.

"Predlažemo da se detaljno rasprave rezultati Zakona o predstečajnoj nagodbi i da se taj zakon bitno izmijeni, kako bi se spriječile daljnje štete za hrvatsko gospodarstvo i daljnje sumnje da se u stvari u kontekstu tog zakona odvijaju sumnjivi dogovori i nagodbe koje imaju elemente koruptivnih aktivnosti", rekla je nakon stanke Martina Dalić (HDZ).

Stanku je zatražio nezavisni Damir Kajin tvrdeći da se "oni koji viču, ''dalje prste od Mirne'' zapravo žele dokopati Mirninih nekretnina, vrijednih nekoliko milijuna kuna".

Kajin tvrdi da iza tvrtke Geneza, koja je zajedno s gradom Rovinjom predložena kao strateški partner u predstečajnoj nagodbi za Mirnu, stoji varaždinska Fima, koja također stoji iza stečajeva i predstečajnih nagodbi u mnogim drugim tvrtkama.

"U slučaju stečaja Mirne dosadašnji vlasnik bit će najveći gubitnik, a predsjednika uprave Sašu Krobota, bivšeg direktora Geneze koji je isforsirao Genezino preuzimanje Mirne u suradnji s gradom Rovinjom, protiv volje države kao ključnog vjerovnika i po planu koji je mimo zakona, zamijenit će stečajna uprava", rekao je Kajin koji smatra da je najbolje rješenje za Mirnu partnerstvo s Podravkom.

Ponovio je i da je "Istrijanima ''puna pipa'' lokalne mafije, koja uz kontrolu lokalnih medija pljačka Istru".

Uzvratila mu je zastupnica laburista Nansi Tireli uz opasku kako gotovo nema dana da Kajin u Saboru ne proziva istarsku mafiju i da ne proziva istarske građane.

"Pa se malo drogiramo, pa malo šmrčemo, pa malo krademo. Ja bih vas stvarno molila u interesu istarskih građana i u interesu svega ovoga što ste sad govorili ovdje za ovom govornicom, ukoliko imate saznanja o toj lokalnoj mafiji koja je očito u dvije godine toliko narasla da joj se više ne vidi kraja, da sve te mafioze prijavite onome koje smatrate da ih treba prijaviti i da u konačnici se izborite kao saborski zastupnik za to da se te mafijaše zatvori i da ih se kazni", zaključila je Tireli.

Kazala je i kako u Mirni treba sačuvati proizvodnju, odnosno 250 radnih mjesta, te kooperante.

Ona smatra da se lokalna zajednica, ministarstva i Vlada trebaju dogovoriti kako zadržati proizvodnju, a "sve ostalo su prazne priče".

Tireli također upozorava na različite kriterije za predstečaj, poziva da se utvrdi po kojim se kriterijima predstečajne nagodbe provode, odnosno pokreću i završavaju.

"Jednim dnevnim novinama opraštaju se milijuni kuna, ali je problem proizvodnoj tvornici oprostiti isto toliko", kaže Tireli i pita zašto se nekome oprašta dug, a nekome ne.

 

Više ovdje

 

nansi tireli politika kajin demagogija sabor istra laburisti ids sdp