Labinska posla: U srijedu nastavljaju izlaziti Novi foji - Grad ima dva lokalna lista vrlo sličnog naziva, istog fonta naslovnih slova i istog formata

Labinska posla: U srijedu nastavljaju izlaziti Novi foji - Grad ima dva lokalna lista vrlo sličnog naziva, istog fonta naslovnih slova i istog formata

24.1.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Novi foji, lokalni mjesečnik koji se u prosincu nije pojavio na kioscima jer ga je kolektivno napustila redakcija, nastavlja izlaziti u srijedu, 27. siječnja. Obavijest o tome stoji na njihovoj web stranici koja je ponovo aktivna od subote.

Uredništvo čine mlade novinarke Maja Lazarić i Sara Modrušan, a vršenja dužnosti glavne urednice prihvatila se iskusna novinarka Silvana Fable. Oko njih je okupljeno 12 vanjskih suradnika koji će pokrivati vrlo široka područja.

List ima novu koncepciju, koja glasi "za svakoga po nešto". Tako nova ekipa obećava ne samo informativne, već i zabavne i poučne sadržaje pa će, uz političke teme, nuditi i duhovite kolumne, šale i križaljke, a posebno se ističe povratak legendarnih likova Mote i Sipeta, labinske inačice Jurine i Franine.

Izdavač je Labinska tiskara, odnosno njen direktor i vlasnik Dušan Matijašević, koji je uvjeren da se promjenom redakcije ništa nije promijenilo u pravnom smislu, tj. da su mu ostala sva prava na novinu.

Posve suprotno misli Eleonora Vlačić, koja se u impresumu javljala kao nositeljica projekta "Novi foji". Prema njenom tumačenju, tiskara nikada nije od nje otkupila autorska prava na list pa bi mogla pokrenuti i sudski spor nakon njegove pojave na kioscima.

Vlačić je s bivšim glavnim urednikom Nenadom Čakićem osnovala poduzeće Vlačić & Čakić i pred novu godinu s bivšim uredništvom Novih foja izdala prvi broj mjesečnika Naši foji.

Za njih se praktički nikakva promjena nije dogodila, osim izmjene dva slova u naslovu. Budući da Naši foji izlaze u petak, 29. siječnja, Labinština će u tjednu pred nama moći birati između dva lokalna lista vrlo sličnog naziva, istog fonta naslovnih slova i istog formata. (R. S.)

 

web sara modrušan novi foji nenad čakić mediji poslovanje gospodarstvo dušan matijašević razlaz kriza labinska tiskara d.o.o maja lazarić