Labinska oporba protiv odluke da se direktor Maslinice Filippo Horstmann proglasi počasnim građaninom Labina

Labinska oporba protiv odluke da se direktor Maslinice Filippo Horstmann proglasi počasnim građaninom Labina

31.7.2012. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

S devet glasova za, osam vladajućih  i Nevija Gašparina, vijećnika SDP-a, te pet glasova protiv oporbenih vijećnika na sinoćnjoj sjednici labinskog Gradskog vijeća prihvaćena je odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Labina.

Oporbeni vijećnici su naime bili protiv odluke da se titula počasnog građanina dodijeli Filippu Horstmannu, direktoru Turističkog društva Maslinica, ali kako se za sva priznanja glasa u paketu tako su formalno bili i protiv drugih nagrađenih. Osim Horstmanna, priznanja su dobili i to za životno djelo Marin Brkarić, godišnju nagradu Melita Lasek, priznanje Emil Bobanović Čolić i Josip Faraguna, te zahvalu posthumno Đino Bastijanić. Oporbeni vijećnici revoltirani su bili načinom donošenja odluke pa je HDZ-ov vijećnik Silvano Vlačić ovako reagirao: (ton – Silvano Vlačić). Horstmanna je za titulu počasnog građanina predložio Odbor za gospodarstvo Grada Labina.

Studentici Marti Licul iz Rapca godišnja nagrada Roberto i Daniela Giannini

Labinski vijećnici jednoglasno su sinoć donijeli odluku da godišnja nagrada Roberto i Daniela Giannini pripadne Marti Licul iz Rapca. Ona je studentica pete godine Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nagradu je zaslužila za znanstveni rad „Međunarodnopravni položaj preostalih nesamoupravnih područja i njihov razvoj prema samoupravi“.

labin oporba filippo horstman javna priznanja grada labina td maslinica marin brkarić melita lasek emil bobanović čolić josip faraguna đino bastijanić