Labinska Nova godina: kupanje u moru (VIDEO)

Labinska Nova godina: kupanje u moru (VIDEO)

31.12.2008. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Društvo

SURADNJOM INTERNET PORTALA DO STVARANJA ATRAKCIJE

Već se šestu godinu zaredom, na nekadašnju inicijativu lokalnih mountauin bikera, na plaži "ispod bašte" skupljaju entuzijasti koji u Rapcu, 1. siječnja u 13h otvaraju sezonu kupanja u moru. Ovo je poziv svima zainteresiranima za "morsko kupanje" prekosutra u Rapcu. Oni koji se nemaju namjeru kupati neka svojom prisutnošću podrže događaj. O čemu se suštinski radi objašnjava Adriano Kiršić: „Labin i Labinština su zadnja rupa na svirali, koja nema organiziranog dočeka Nove godine na otvorenom, gradskih priredbi i novogodišnjih svečanosti - ničega.

Čak su za Novu godinu gotovo svi rabački hoteli zatvoreni tj. sustav je izvan funkcije. Kako se poslije Nove godine uvijek izvještava u medijima o dočeku te Nove godine i o prigodnim događanjima, s obzirom da u Labinu ničega i nema, onda je netko od režimskih novinara primijetio taj događaj - kupanja u moru kojeg organiziraju lokalni entuzijasti za sebe, bez promocije, bez medijskih najava i slično. Naravno istovremeno gradska i lokalna turistička kamarila nije toliko pametna da bi događaj "institucionalizirali" i unaprijed promovirali kako bi on kroz koju godinu bio masovan i "tradicionalan".

U tom kontekstu javio se jedan lokalni građanin i zamolio labinske internet portale da najave i promoviraju ovaj događaj kako bi on jednog dana stvarno postao događaj. Onda smo se mi u Labinu međusobno dogovorili da ćemo stvarno to učiniti i zamoliti druge internetske portale po Istri i šire da pomognu promovirati događaj u širem okruženju kako bi događaj stvarno postao svojevrsna novogodišnja atrakcija i tradicija ali i da istovremeno provjerimo koja nam je moć - utjecaj medija na građane i javnost u širem kontekstu i da li su naši mediji svi zajedno "potentni" da agresivnom promocijom događaja od nečega čega zapravo suštinski nema stvorimo masovni događaj. Zato vas pozivam na suradnju i pomoć. (Adriano Kiršić/REX)

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=PGhzgsjlxNc

nova godina kupanje 2009 adriano kiršić video