Labinska hitna dobila drugi tim hitne pomoći 12 mjeseci u godini kroz 24 sata!

Labinska hitna dobila drugi tim hitne pomoći 12 mjeseci u godini kroz 24 sata!

9.1.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Višegodišnji apeli i molbe te realna potreba konačno su urodili plodom. Naime, od 1. siječnja na snagu je stupila odluka Ministarstva zdravstva kojim labinska ispostava Hitne pomoći konačno kroz mrežu ministarstva dobiva medicinsku skrb tima T2 hitne medicinske pomoći kroz cijelu godinu 24 sata.

 

Jednostavnije rečeno, ono što se godinama financiralo iz proračuna Grada Labina i okolnih općina te se time osiguravao standard kako bi građani imali adekvatnu skrb hitne pomoći, napokon je osigurano kroz resorno Ministarstvo. 

 

„Godinama šaljemo zahtjeve i borimo se na svim razinama kako bi u mrežu hitne pomoći ušao tim T2 koji zapravo nije nikakav nadstandard već realna potreba naših sugrađana. Do sada isti smo ogromnim godišnjim sredstvima osiguravali lokalno, a napokon su realne potrebe shvaćene i kod Ministarstva te je od 1. siječnja i službeno započelo financiranje kroz mrežu hitne pomoći ministarstva. Ovim putem želim posebno zahvaliti dr. Gordani Antić, nekad ravnateljici Nastavnog zavoda Hitne medicine Istarske županije, a sada županijskoj pročelnici za zdravstvo koja je najbolje shvaćala potrebe koje Labinština ima za dodatnim timom hitne pomoći te nam uvelike pomogla u ostvarenju i osiguravanju financiranja istog putem mreže hitne medicine. Sredstva koja smo svake godine izdvajali za ovu namjenu sada možemo iskoristiti u neke druge svrhe za potrebe sufinanciranje opreme, voznog parka i sličnih potreba labinske ispostave hitne medicinske pomoći.“ – istaknuo je labinski gradonačelnik Valter Glavičić

 

Podsjetimo, svake godine Labin i općine Labinštine osiguravale su sredstva za plaće dodatnog tima T2 za noćnu smjenu, a posljednjih nekoliko godina i tijekom dana tijekom turističke sezone. Za isto su se izdvajala značajna sredstva iz lokalnih proračuna, te se sredstva nisu uspijevala osigurati putem Ministarstva koje je isto ocijenilo kao nadstrandard. Sada je stigla i potvrda te uvažavanje potreba Labina i Labinštine za adekvatnom skrbi hitne medicine u našem gradu.

 

Ukoliko se dan po jutru poznaje, ova bi godina mogla biti zaista obećavajuća u mnogo pogleda.

hitna pomoć drugi tim hitne pomoći pomoć zdravlje život gordana antić