Labinjonska kompanija, domoća folšarija sutra preuzima ključeve Grada

Labinjonska kompanija, domoća folšarija sutra preuzima ključeve Grada

30.1.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Labinjonska kompanija, domoća folšarija sutra preuzima vlast u Gradu Labinu. Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika ključeve Grada morat će predati meštru od maškara Pipici. Štrukani limoni, a maska je to koju na ovim pusnim feštama nosi Labinjonska kompanija, domoća folšarija, ključeve će preuzeti u podne na Trgu labinskih rudara, na tržnici i to kaže predsjednica Folšarije Milena Simeunović bez obzira na vremenske prilike i neprilike: (ton – Milena Simeunović).

Na preuzimanje ključeva dolaze: (ton – Milena Simeunović 1). Program u Labinu trebao bi potrajati do 14 sati, a maškare će zatim: (ton – Milena Simeunović 2). Kaže predsjednica Folšarije da je i pust Štrukador spreman: (ton – Milena Simeunović 3).

Nakon Labinjonskog đira, Labinjonska kompanija, domoća folšarija, će iduće subote 7. veljače sudjelovati na maškaranim svečanostima u Kutini, dan kasnije su u Ivancu. Zatim im 14. veljače slijedi mimohod Labinom, a 15. veljače tradicionalni su sudionici velikog Riječkog karnevala.

Pusne fešte završavaju 17. veljače spaljivanjem pusta Štrukadora: (ton – Milena Simeunović 4). No prije svega toga već u nedjelju Folšariju čeka i dječji mimohd, a i on će se kaže Milena Simeunović održati bez obzira na vrijeme, kišu ili snijeg: (ton – Milena Simeunović 5). Maškare dakle sutra preuzimaju vlast na Labinštini i do 17. veljače sve je u njihovim rukama.

 

 

milena simeunović labinjonska kompanija domoća folšarija pust maškare pipica ključevi grada