Labinjonska kompanija, domoća folšarija kreće u maškarane svečanosti

Labinjonska kompanija, domoća folšarija kreće u maškarane svečanosti

18.1.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Zabava

Na blagdan Sveta tri kralja, tradicionalno je u Žejanama obilježen početak pusnih fešti, a Žejancima se na njihovoj proslavi pridružila i naša karnevalska skupina Labinjonska kompanija domoća folšarija. Ove godine Labinjani će se maskirati u štrukane limune, a kao takvi prvi nastup će imati na Labinjonsken điru 31. siječnja, kada će imati mimohod u Labinu, Svetoj Nedelji, Čepiću i Koromačnu, a prije toga će točno u podne na labinskoj tržnici preuzeti i ključeve grada.  

 

 

Sutra idu na Pehlin i u Permane. Govori Darko Batelić Pipica: (ton - Darko Batelić). Sljedeće subote na rasporedu je Viškovo: (ton - Darko Batelić 1). Nakon Labinjonskog đira, 1. veljače uslijedit će Dječji mimohod od Astorije na Katurama do centra, a povorka će početi u 14:00 sati. Kutinu će Labinjani posjetiti 7. veljače, a dan nakon putuju u Ivanec. Na dan zaljubljenih održat će se mimohod maškara u Labinu: (ton - Darko Batelić 2).

 

Veliki riječki karneval održat će se 15. veljače, a labinski dječji maskenbal, kao i spaljivanje pusta 17. veljače.

 

 

 

maškare karneval pust pusne svečanosti darko batelić pipica labinjonska kopanija domoća folšarija labinjonska kopanija domoća folšarija