Labinjanu rad za opće dobro zbog vožnje bez dozvole

Labinjanu rad za opće dobro zbog vožnje bez dozvole

23.8.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Na pazinskom Općinskom sudu pravomoćno je zbog kaznenog djela izigravanja zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica, odnosno upravljanja motornim vozilom pod zabranom, osuđen Entoni Vidalić (28) iz Labina. Dosuđeno mu je šest mjeseci zatvora, no to mu je zamijenjeno radom za opće dobro na slobodi u trajanju od 60 dana.

Proglašen je krivim jer je krajem rujna prošle godine na graničnom prijelazu Požane kod Buzeta upravljao vozilom BMW pulskih oznaka bez vozačke dozvole, odnosno pod zabranom. Naime, u to vrijeme je na temelju rješenja labinske policijske postaje imao pravomoćnu zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci, odnosno do kraja studenog prošle godine.

Inače, Vidalić je već osam puta prekršajno kažnjavan zbog kršenja prometnih propisa. Za ovaj slučaj je priznao krivnju. Pazinsko Općinsko državno odvjetništvo je za Vidalića predložilo opozivanje uvjetne kazne iz 2009. godine, kada je dobio tri mjeseca zatvora zbog prometnih prekršaja, te sugeriralo da mu se za zadnje djelo za koje je osuđen dosudi četiri mjeseca i izrekne jedinstvena kazna od šest mjeseci zatvora. Sud je pak Vidalića osudio na dvomjesečni rad za opće dobro na slobodi, koji mora odraditi u roku od godinu dana, u suprotnom će morati u zatvor. M. S.

 

prekršaj policija državno odvjetništvo kazneno djelo izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera