Labinjanu 3 godine zatvora za dilanje heroina i kokaina

Labinjanu 3 godine zatvora za dilanje heroina i kokaina

13.12.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Puli zbog posjedovanja 12 doza heroina i tri doze kokaina radi prodaje na kaznu zatvora u trajanju od tri godine osuđen je Đevad Bajrektarović (31) iz Labina. Budući da je u rujnu 2003. godine pravomoćnom presudom Županijskog suda u Puli bio osuđen na osam mjeseci zatvora sud je objedinio osude i izrekao mu jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od tri i pol godine. Optuženi je proglašen krivim jer je 6. rujna ove godine u 13.40 sati u parkiranom automobilu »VW golf« u Ulici E. Stembergera u Labinu u ruci, u svrhu prodaje, u jednoj vrećici držao 12 doza heroina u PVC smotuljcima ukupne mase 3,26 grama te tri doze kokaina ukupne mase 0,51 gram. Time je počinio kazneno djelo zloporabe opojne droge za koje Kazneni zakon RH propisuje zatvorsku kaznu u trajanju od 3 do 12 godina zatvora.
Presudom je Bajrektaroviću, osim zatvorske kazne, izrečena i sigurnosna mjera obaveznog liječenja od ovisnosti koja će trajati ili do prestanka razloga radi kojih je izrečena ili do kraja izdržavanja zatvorske kazne.
Đevad Bajrektarović zvani Đoni istarskoj je javnosti poznat iz 2001. kada je u Labinu brutalno u svom stanu ubijena Marija Knapić (77). Naime, on i Eleonora, unuka Marije Knapić, došli su u dopisništvo Glasa Istre i ispričali gdje su bili u vrijeme ubojstva bake, jer su postojale indicije da je Mariju Knapić ubio netko njoj blizak, mlađe dobi, duševno bolestan ili ovisnik o drogama. Tada su nam Đevad i Eleonora izjavili da žele »da se sazna istina«, jer se »svašta priča na ulici«. Rekli su »da im netko želi nauditi iz ljubomore«. Njih dvoje su se nekoliko dana nakon ubojstva trebali vjenčati, što su i učinili. Đevad i Eleonora potanko su ispričali gdje su se u doba ubojstva bake nalazili. Policija je u potrazi za ubojicom tada ispitala više od 300 osoba, ali ubojicu nije pronašla. Za ubojstvo Marije Knapić pravomoćno je na 13 godina zatvora osuđen Dragan Jung (25), koji je ubojstvo priznao nakon što je saslušavan u Zagrebu u veljači 2005. zbog ubojstva Ante Vukelića (22), studenta iz Labina. Ubojstvo je počinio zajedno s Masimom Kršuljom (23) iz Labina, za što je osuđen na 30, a Kršulja na 15 godina zatvora.

nepravomoćno Knapić ubijena 2001 ubojstvo Masimo Kršulja Dragan Jung Heroin Đevad Bajrektarović dilanje crna kronika labinjan