Labinjanki bankomat izbacio oštećenu novčanicu od 100 kuna! Da bi je zamijenila, morala bi potrošiti mnogo više od toga

Labinjanki bankomat izbacio oštećenu novčanicu od 100 kuna! Da bi je zamijenila, morala bi potrošiti mnogo više od toga

16.11.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Verica Žubrinić iz Labina podigla je jučer ujutro na bankomatu HPB-a ispred ulaza u labinsku poštu određeni iznos novca, a među novčanicama bila je i jedna oštećena od sto kuna. Odmah je otišla unutra na šalter pošte, gdje je prijavila oštećenu novčanicu, ali službenica ju je poslala u FINU, koja se nalazi pedesetak metara dalje.

Na šalteru FINE tamošnja službenica joj je rekla da oni ne uzimaju takve novčanice, nego da se za zamjenu mora ići u Hrvatsku narodnu banku (HNB) u Zagreb. Naša sugovornica se potom vratila natrag u poštu i inzistirala na zamjeni novčanice, s obzirom da oni obavljaju uslugu za Hrvatsku poštansku banku koja je i postavila bankomat na njihovom ulazu.

- Službenica u labinskoj pošti tada je nazvala ured Hrvatske poštanske banke u Puli, gdje su joj rekli da moram s tom novčanicom doći u Pulu kako bi provjerili je li krivotvorena. Sad se ja pitam, ako je eventualno krivotvorena, tko stavlja krivotvorene novčanice u bankomat i tko je odgovoran za stavljanje novca u bankomat ako je meni isplaćena oštećena novčanica. Ja sigurno nisam, nego HPB, i ne pada mi napamet sada ići u Zagreb za sto kuna ili na provjeru u Pulu, rekla je Žubrinić.

Branko Biočić

oštećenje novčanice fina novčanice bankomat