Labinjanka Lara Sošić odlazi na svjetsko prvenstvo frizera u Pariz

Labinjanka Lara Sošić odlazi na svjetsko prvenstvo frizera u Pariz

8.11.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U organizaciji Saveza hrvatskih frizera reprezentacija Hrvatske i ove godine nastupa na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara.
Svjetsko prvenstvo frizera i kozmetičara ove se godine održava u Parizu od 06. do 08. studenog. U organizaciji Saveza hrvatskih frizera na njemu će se svojim radom na živim modelima predstaviti 11.  natjecatelja iz Hrvatske, te će osim mogućnosti prikazivanja svojih vještina imati i priliku upoznati se s novim trendovima i načinima rada u svijetu i imati priliku učiti od vrhunskih svjetskih majstora i trenera.


Frizeri koji će predstavljati boje Hrvatske su: Kristina Ivaci Perković iz Velike Gorice u kategoriji Full Fashion Look za muškarce. Mario Treščec iz Zagreba ,Vlatka Menges iz Zagreba, Ana Paska iz Varaždina, u kategoriji Fantasy Style za žene.Marijana Habijanec iz Zagreba , Lara Sošić iz Labina , Damir Šimunković iz Zagreba i Mario Vidaček iz Varaždin, Kristijana Pižir iz  Ivanić Grada u kategoriji Bridal za žene. Lidija Štokić iz Zagreba u kategoriji modno šišanje i bojanje i u kategoriji Full Fashion Look  za žene. Matea Knez iz Sv. Ivana Zeline u kategoriji 3D Marriage za žene .
Organizator prvenstva je Svjetska udruga frizera (OMC - Organisation Mondiale de la Coiffure) koja okuplja frizere iz preko 60 zemalja svijeta. Svjetska udruga frizera predstavlja sponu između profesionalaca i između različitih kultura, te predstavlja mjesto na kojem se razmjenjuju ideje, načini rada i iskustvo.


Savez hrvatskih frizera je punopravni član Svjetske udruge frizera od 1997. godine. Osnovan je 1992. godine na inicijativu gđe. Vesne Murtić kao krovna organizacija frizera sa ciljem unaprjeđivanja djelatnosti, koordinacije strukovnih seminara, organizacija natjecanja na europskoj i svjetskoj razini, itd. Pod vodstvom Saveza hrvatskih frizera, na međunarodnom natjecanju u Parizu 1998. godine hrvatski su frizeri po prvi put zastupali nacionalne boje neovisne i suverene Hrvatske. Od tada Savez hrvatskih frizera sudjeluje na svim svjetskim prvenstvima (2000. Berlin, 2002. Las Vegas, 2004. Milano, 2006. Moskva, 2008. Chicago), te smo zahvaljujući stalnom radu natjecatelja s trenerima ostvarili vrhunske rezultate. Hrvatski uspjesi u cjelokupnoj povijesti frizerski natjecanja su zaista vrhunski: Branka Kincl - svjetski prvak u Parizu 1958. g., Vesna Kincl - svjetski prvak u Parizu 1957. g. i europski prvak u Moskvi 1968. g., Mato Pruže - europski prvak u Moskvi 1970. g., Ivica Vidaković - europski prvak u New Yorku 1996. g., Ana Jakopović - "Najbolji svjetski frizer" u Chicago 2008. g., Marija Tašić - svjetski prvak u Chicagu 2008. g., te pojedinačne i ekipne nagrade od drugog do desetog mjesta.
Hrvatski frizeri su 1999. u Cannesu, u organizaciji Saveza hrvatskih frizera, prvi put pohađali seminar o novim propozicijama suđenja na međunarodnim frizerskim natjecanjima, te sada imamo međunarodne suce koji sudjeluju u radu međunarodnih ocjenjivanja na europskim i svjetskim prvenstvima. To su: Ana Markovinović (zlatna medalja) i Ivan Peradenić (zlatna medalja) koji će sudjelovati i u organizaciji ovog svjetskog prvenstva.
Kao stručna delegacija Saveza hrvatskih frizera, na svjetskom prvenstvu će se predstavljati Štefa Kos, kao predsjednica Saveza, Terezija Drakulić kao dopredsjednica  Saveza, Ana Markovinović, Ivan Peradenić kao suci te kao delegati Vesna Kincl- Murtić, Marinka Akrap, Asja Novaković, Ana Jakopović.
             
Paris  7.11.2010                                             Savez Hrvatskih frizera

lara sošić frizerka svjetsko prvenstvo frizera općina kršan