Labinjani zdušno za kažnjavanje trgovaca

Labinjani zdušno za kažnjavanje trgovaca

9.2.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labinjani su, po svemu sudeći, zdušno prihvatili poziv na suzdržavanje od kupovine koji su uputile potrošačke udruge. Svi s kojima smo razgovarali iskazali su zadovoljstvo što imaju priliku kazniti trgovce zbog povećanja cijena, a dobri poznavatelji prilika u trgovačkim centrima rekli su nam da je jučer u vremenu kad obično rade po dvije blagajne otvorena bila samo jedna.
Evo što su nam o bojkotu izjavili građani.
- Bojkotiram kupovinu i sigurno ću to činiti prvih četiri, pet dana, dok ima zaliha u špajzi, kaže Haris Bašić.
- U šali kažem da ću bojkotirati kad ne budem imala novca. Slažem se s ovim pozivom i podržavam svaku borbu za pravednost i istinu. Hoćemo li uspjeti poslati opomenu trgovcima ovisi o tome koliko ćemo biti složni, smatra Božena Vutuc-Franković.
- Toga se pridržavam već duže vrijeme pa manje kupovine obavljam u malim trgovinama jer želim da i one prežive. U trgovačkim centrima kupuje moja životna partnerica, a hoće li se ona toga pridržavati još ne znam, rekao je Kristijan Išić.
- Stalno slušamo da trgovački lanci snižavaju cijene pa čovjeku dođe da se upita kako to da nisu došli do besplatnih proizvoda. Čudno! Ovo je hvalevrijedna akcija i građani bi se trebali uključiti, a ja svakako hoću, poručuje Marijana Kos.

trgovci kažnjavanje viskoke cijene