Labinjani uče od europskih praksi

Labinjani uče od europskih praksi

28.9.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

U Gradskoj knjižnici Labin jučer ujutro održana je konferencija partnera u projektu Ensie. Radi se o projektu financiranom iz programa Europa za građane te je jedan od partnera i Grad Labin. Današnja konferencija dio je petog sastanka projektnih partnera, a ovaj put organizirana je od strane Grada Labina kao domaćina.

Ova međunarodna konferencija usmjerena na primjere najbolje prakse i razmjenu znanja u području implementacije socijalnih poduzeća u ruralnim regijama. Svaki od ukupno 11 partnera koji dolaze iz čak deset europskih zemalja: Slovačka, Češka, Mađarska, Srbija, Italija, Latvija, Hrvatska, Rumunjska i Slovenija prezentirat će svoje stvarno stanje na području lokalne socijalne integracije, socijalnih poduzeća, smanjenja nezaposlenosti i siromaštva, s naglaskom na uzajamnoj pomoći i pronalaženju rješenja. Konferenciju je otvorila labinska dogradonačelnica, Federika Mohorović Čekada koja je naglasila važnost suradnje na ovom području, za dobrobit čitave lokalne zajednice.

- Vjerujem da će ovakvi projekti pomoći svim partnerima da učimo jedni od drugih. Posebno nas veseli što se Grad Labin spominje kao primjer dobre prakse u projektima poput onih udruge Inpromo te zadruge Humana Nova Istra. Ponovno uključivanje u tržište rada te uklanjanje društvenih nejednakosti nešto je što će Grad Labin uvijek podupirati, zaključila je Mohorović Čekada i zaželjela svim sudionicima ugodan boravak i kvalitetan rad u Labinu. (B. Bi.)

ensie projekt ruralni razvoj eu