LABINJANI SVLADALI (69:63) JAKU CRIKVENICU I POTVRDILI ODLIČNU FORMU

LABINJANI SVLADALI (69:63) JAKU CRIKVENICU I POTVRDILI ODLIČNU FORMU

16.11.2016. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Košarkaši Labina nastavili su svoj odličan niz u ovogodišnjoj sezoni pobijedivši ovoga puta jaku momčad Crikvenice u utakmici koja nije bila pretjerano kvalitetna, ali izuzetno uzbudljiva. Labinjani su u nekoliko navrata, redovito na početku svake četvrtine, stvarali prednost, ali su se uporni Crikveničani uvijek uspijevali vratiti u igru.

 

 

Odmah po dolasku upala je u oko činjenica da su gosti na utakmicu došli sa samo sedam igrača, no to se u samom razvoju igre nije previše osjetilo. Nakon početnog domaćeg vodstva i bijega na šest razlike, do kraja četvrtine gosti uspijevaju poravnati, pa prvih deset minuta završava rezultatom 20:20. Prvu osjetniju prednost Labinjani stvaraju u prvih pet minuta druge četvrtine kad, predvođeni Šljukom koji je "stavio" dvije trice te Perićem, kvalitetnom igrom u obrani rade seriju 13:2 i imaju ogromnih "plus 11" (33:22). No, do kraja prvog dijela neshvatljivo padaju u napadu i ne postižu do velikog odmora niti koš, pa Crikveničani smanjuju na, za njih obećavajućih, "minus 4" (33:29).

 

 

I u nastavku gledamo potpuno isti scenarij, s tim da domaći u trećoj četvrtini imaju laganu prednost sve do sredine iste kad Crikvenica nakon dugo vremena utakmicu vraća u egal (42:42). Ipak domaći košarkaši do kraja te četvrtine vraćaju prednost na svoju stranu, a u posljednjoj istu bez ikakvih problema održavaju, tako da Crikveničani nisu imali nikakvih šansi da pokušaju preokrenuti rezultat u svoju korist. Konačnih 69:63 bio je znak košarkašima Labina za veliko slavlje i potvrdu onoga što su sami znali, ali se nisu usudili na glas reći, a to

je da imaju momčad koja je spremna boriti se za sam vrh prvenstvene ljestvice. Ponovno je momčad vodio odlični Šljuka koji je pogodio 20 koševa, dok su mu odlično asistirali Perić, Zorić i Breulj, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Šamanić.

R. FONOVIĆ

 

 

sport kk labin nikica šljuka košarka