Labinjani bez odličja na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu za kadete i juniore u Riminiju

Labinjani bez odličja na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu za kadete i juniore u Riminiju

17.9.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Vijesti sa Svjetskog  Prvenstva u  kickboxingu za kadete i juniore održanom u Riminiju (Italija)  od 06. - 13.09.2014.  

  

Na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu za juniore i kadete, koje se od 06.-13.09. 2014. održalo u Riminiju u Italiji, u sklopu reprezentacije Hrvatske, nastupalo je i troje Labinjana, Marino Faraguna i Filip Grbić kao natjecatelji, te Josip Faraguna kao trener. Labinjani nisu bili uspješni kao prošlo Svjetsko prvenstvo kada su se vratili sa zlatnom medaljom, već su ovaj put ostali bez medalja.

 

Marino Faraguna, ovogodišnji peterostruki osvajač medalja na Prvenstvima  Hrvatske  u kategoriji do 69 kilograma u konkurenciji juniora i seniora, nije imao sreće sa ždrijebom.  Nastupao je u pointfightingu u kategoriji do 69 kilograma, te je poražen od mađarskog reprezentativca. Zanimljivo je da je na tri Svjetska prvenstva na kojima je nastupao u disciplini pointfightinga, poražen  baš od mađarskih repezentativaca, članova najjačeg svjetskog kluba u pointfightingu, Kiraliya.

 

  Drugi labinski reprezentativac, Filip Grbić, ovogodišnji trostruki  osvajač medalja na Prvenstvima Hrvatske, pobjednik svjetskog i balkanskog kupa , nastupio je u pointfightingu u konkurenciji starijih kadeta do 47 kilograma. Iako je ovo Filipu bio prvi nastup u reprezentaciji, na ovako jakom natjecanju, te je nastupio sa starijima od sebe, jer je kategorija u mlađim kadetima bila popunjena  novim svjetskim prvakom, dobro je odradio svoj nastup.

 

 Na svjetskom prvenstvu nastupilo je  2007 natjecatelja  iz 65 država sa 5 kontinenata.

  

  

Josip Faraguna

 

 

filip grbić marino faraguna kbk budokai labin kickboxing