Labinjani na 1. Super sprint triatlon Rovinj 2011.

Labinjani  na 1. Super sprint triatlon Rovinj 2011.

31.5.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

 

Veliki interes sportaša i rekreativaca već najavom utrke super sprint triatlona u Rovinju, rezultirao je vrlo velikim odazivom, uzimajući u obzir da je ova utrka uvrštena tek ove godine u službeni kalendar Triatlon saveza Hrvatske.

Pored iščekivane glavne utrke, veliki interes publike potaknule su 3 promo mini utrke djece osnovnoškolske dobi i to u 3 kategorije. Utrka djece prvih i drugih razreda okupilo je dvadeset i sedmero djece. Tri najbolja mjesta u ovoj kategoriji osvojile su, kao prva Matea Ljutić, kao druga Alja Erijavec i kao treća Andrea Brajnović. U istoj kategoriji ali skupini dječaka, pobjedu je ponio Ivan Ninković, drugo mjesto osvojio je Matija Možina te treće Marko Veličković. U drugoj promo mini utrci na startnoj liniji čekalo je osamnaestero djece. Iznimno velik odaziv djece iz Rovinja povećao je i interes svih roditelja te su srčano bodrili mališane. U kategoriji trećih i četvrtih razreda osnovne škole pobjedu među djevojčicama ponijela je Lea Šešelja, drugo mjesto osvojila je Ana Mršić, a treće mjesto Chiara Ferrara. U skupini za dječake, prvo mjesto osvojio je Matej Dečman, drugo Ivan Stanković, a treće mjesto Marko Paliska. U ovoj kategoriji bilo je prijavljeno osamnaestero djece. U trećoj promo mini utrci za skupinu djece od petog do osmog razreda, pobjedu u skupini djevojčica ponijela je Dora Grgorinić, drugo mjesto Jasmina Šunjić, a treće Karla Šešelja. U skupini dječaka prvo mjesto osvojio je Antonio Erlić te drugo mjesto Alen Božić. Treća promo utrka startala je s ukupno dvanaest prijavljenih.

Svi nazočni, publika, turisti, djeca i roditelji te slučajni prolaznici okupili su se pored Velikog mola u Rovinju da poprate atraktivni start prve utrke super sprint triatlona u Rovinju. S početkom u točno 12 sati i 30 minuta, zakuhalo je more s desne strane Velikog mola. Startalo je ukupno devedeset i dvoje triatlonaca i triatlonki. Od profesionalaca do rekreativaca, svi su oni plivali četristo metara sve do Malog mola gdje su izlazili te trčali u zonu izmjene kako bi uhvatili biciklu i krenuli na drugu fazu ove utrke, biciklističku trasu do okretišta ispred kampa Valalte i nazad u stari grad. Nakon biciklističke staze čekala ih je još trasa trčanja koja se održala na samoj rovinjskoj rivi. Prva tri mjesta u ukupnoj kategoriji za muškarce osvojili su redom: Martin Papišta (1.mjesto - TK Zagreb), Matej Šporar (2.mjesto - TK Swibir) te Jaka Kaplan (3.mjesto - TK Inles Riko Ribnica). U ukupnoj kategoriji za žene pobjednica je Daria Pletikarpa (1.mjesto - TK Zrinski Novatec), drugo mjesto osvojila je Tea Miloš (2.mjesto - TK Pula) te treće Željka Šaban (3.mjesto - TK Swibir). Titulu najbolje ekipe u ženskoj kategoriji osvojile su djevojke iz Triatlon kluba (TK) Hidraulika Kurelja, drugo mjesto iz TK Rival, a treće mjesto ekipa djevojaka iz TK Split. Za najbolju mušku ekipu proglašeni su članovi TK Zrinski Novatec, drugo mjesto osvojili su članovi TK Swibir, a treće mjesto ekipno ponijeli su članovi TK Zagreb. Prvi super sprint triatlon u Rovinju okupio je ukupno sto četrdeset i devet (149) natjecatelja od onih najmlađih do onih koji se triatlonom bave da vide koliko još mogu izdržati napore, po mnogim stručnjacima, jednog od najzdravijeg sporta - triatlona. Jučer je na rovinjskoj rivi bilo natjecatelja iz Italije, Slovenije te iz hrvatskih triatlon klubova. Uz pašta party i proglašenje najboljih u svim kategorijama, pozdravili su se natjecatelji uz želju da se u još većem broju nađu i slijedeće godine opet tu, na rovinjskoj rivi na 2. Super sprint triatlonu.

Sve detalje utrke s vremenima te rezultate po kategorijama utrke pročitajte na www.triatlon.hr .

 

Rezultati - muškarci

Rezultati - žene

 

 


PR

 

 

 

 

triatlon rovinj luka paliska aleksandar grah roberto vojić