Labinjan zbog dilanja droge osuđen na 60 dana rada za opće dobro

Labinjan zbog dilanja droge osuđen na 60 dana rada za opće dobro

17.2.2009. // Slobodna Dalmacija // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Ilija Miljak (78) iz Pule nepravomoćno je osuđen na tri i pol godine zatvorske kazne, njegov unuk Eduard Miljak (31), također iz Pule na četiri godine zatvorske kazne, Jurica Jurkić (27) iz Labina dobio je 60 radnih dana za opće dobro koje mora izvršiti u godinu dana, a Ilijina supruga Zuhra (51) oslobođena je optužbi.

Svi okrivljenici teretili su se za zlouporabu droge, odnosno Eduard za nabavu droge za prodaju, Ilija za posjedovanje droge radi prodaje, Zuhra za pomaganje Iliji, a Jurkić da je dio kupljene droge od Ilije namijenio za daljnju preprodaju.

Sutkinja Županijskog suda u Puli, Marija Budimir u utorak je, na izricanju presude ustvrdila da je Eduard Miljak od svibnja do srpnja prošle godine djedu donio najmanje 230 grama heroina radi daljnje preprodaje, što je Ilija i činio. Njegova supruga Zuhra Miljak, kako se čulo u obrazloženju presude, Iliji nije pomagala s namjerom prodaje droge. Jurkić koji se od ovisnosti liječio u četiri navrata, tijekom srpnja i kolovoza, kupio je po pet grama heroina od Ilije u vrijednosti od 1200 kuna. Razlikom nabavne i prodajne cijene droge pribavio si je novac s kojim je sebi kupovao drogu.

Eduard Miljak koji se nakon nepravomoćne presude 31. prosinca 2007. godine, kojom je osuđen za isto kazneno djelo, nalazi se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, nije prisustvovao izricanju presude.

Podsjetimo, Jurkić je uhićen u kolovozu prošle godine, a na temelju policiji datih informacija 2. rujna prošle godine uhićen je Ilija i njegova supruga na cesti s paketićima droge u džepu, a dva dana kasnije i Ilijin unuk Eduard Miljak. Pretresom kuće Miljakovih u kuhinji je pronađena droga u paketićima, digitalna vaga i veće količine novca

zlouporaba droge dilanje osuda kazneno djelo