Labinjan Valdi Šumberac ponovno trener NK Istra 1961

Labinjan Valdi Šumberac ponovno trener NK Istra 1961

2.11.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Izvršni odbor NK Istra 1961. iz Pule nakon, danas postignutog, sporazumnog raskida ugovora s dosadašnjim trenerom Elvisom Scoriom, na svojoj večerašnjoj sjednici je za njegovog nasljednika imenovalo dosadašnjeg mu pomoćnika i prethodnika na klupi kluba s Verude iz drugoligaških dana, Valdija Šumberca.

.

Šumberac će već sutra preuzeti kormilo pulskog prvoligaša a što je najvažnije bez prefiksa v.d. trener. Naime još danas se u nekim medijima nagađalo da će on biti samo privremeno rješenje do dolaska Lončarević, Miše ili nekog trećeg trenera. Osim Scoriinog odstupanja drugih promjena u stručnom stožeru Verudeža neće biti. Pomoćni trener će biti Zoran Moravac a trener vratara Željko Petrović.

.

Svoj debi Šumberac će imati već u subotu kad na Verudi gostuje zahuktali Pamićev Karlovac. Nakon toga slijedi gostovanje na Kantridi protiv Rijeke te također na Kantridi domaćinski susret protiv Dinama. U zadnjem kolu prvog dijela Istra 1961. gostuje u Zagrebu protiv Lokomotive. Sve u svemu krajnje težak i zahtjevan raspored iz kojeg je teško očekivati značajniju bodovnu žetvu. No lopta je okrugla a sreća najčešće prati hrabre i dosljedne. Možda je i Scoriu zaobišla upravo zbog  preklanjske „nečasne“ smjene Šumberca.

 

LabinSport

 

valdi šumberac trener sport nogomet nk istra 1961 scoria