Labin: Vjetar iščupao stablo na parkiralištu

Labin: Vjetar iščupao stablo na parkiralištu

11.11.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Jaka bura u Labinu do jutros nije prouzročila veće štete. Vjetar je iščupao stablo na parkiralištu na Senarima, gdje srećom nije bilo automobila, te srušio grane u naselju Nove zgrade i na prometnici prema groblju u starom gradu, pa su intervenirali vatrogasci i komunalci. O snažnim udarima vjetra svjedočili su i iščupani prometni znakovi. Na Labinštini su cestari uklonili srušena stabla s lokalnih prometnica u Šumberu, Lazarićima, Plomin Luci i Jasenoviku.

Meteoalarm: Istra i Kvarner u "crvenom", bura na Učki puhala 170 km/h

Na Učki je u 6 sati puhala bura do 170 km/h, izvijestio je meteorološki portal Istramet, a na Kamenjaku gotovo 120 km/h na sat. Na Vojaku, na Učki, izmjeren je 1 stupanj Celzijus, što uz hladnu i jaku buru, prema izračunu osjeta temperature djeluje kao -35°C (!), objavio je Istramet.

Državni hidrometeorološki zavod u 7 je sati u Pazinu mjerio 10, a u Puli 11°C. U odnosu na jutarnje temperature proteklih dana pad je to temperature za 5 stupnjeva.

Istra i Kvarner su na stranicama Meteoalarma još uvijek zbog jakog sjeveroistočnog vjetra označeni crvenom bojom, što je najviši stupanj upozorenja. (G. ČALIĆ ŠVERKO; I. RADIĆ, Z. STRAHINJA)

 

 

bura šteta drvo parking prvi maj komunalno elementarna nepogoda