Labin: Uskoro obnova ceste prema Vinežu

Labin: Uskoro obnova ceste prema Vinežu

16.5.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Županijska uprava za ceste sastavlja troškovnik za obnovu kolnika ceste koja vodi od Industrijske zone Dubrova prema Vinežu, doznali smo u telefonskom razgovoru s ravnateljem Robijem Zgrablićem.

ŽUC također izrađuje projekt obnove spoja Dubrove s državnom cestom u dijelovima na kojima se za kišnog vremena stvaraju lokve koje ometaju promet. Oba zahvata izvodit će se istovremeno, nakon što bude završena rekonstrukcija državne ceste, što je ugovoreno za 15. lipnja.

Riječ je o dvjema dionicama u općini Sv. Nedelja koje već sedam mjeseci služe kao zaobilaznica prema Labinu dok traje obnova državne ceste. Zaobilaznice izazivaju negodovanje vozača zbog krajnje dotrajalog kolnika i vodenih prepreka. Bilo bi logičnije da je ta ruta bila obnovljena prije no što su Hrvatske ceste pristupile radovima na državnoj cesti, što je ŽUC i planirao, ali nije mogao ostvariti zbog nedostatka sredstava. Naime, prema zakonu, oni se financiraju sredstvima koja im prosljeđuju Hrvatske ceste nakon što im Ina isplati novac koji je u cijeni goriva namijenjen održavanju cesta. (R. SELAN)

 

obnova ceste radovi na kolniku radovi na cesti kopanje vinež robi zgrablić županijska uprava za ceste sveta nedelja radovi rupe na cesti