Labin u blagdanskom ruhu

Labin u blagdanskom ruhu

26.11.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dani u kalendaru primiču se, reći će mnogi, najljepšem mjesecu u godini, Božiću i Novoj godini.  Ali ova 2020. godina koja izmiče, naučila nas je da je svaki dan lijep na svoj način, kao i svaki trenutak u danu. Godina je to koja je u mnogo čemu promijenila naše živote, i u kojoj su riječi „ distanca, ostani doma, budimo odgovorni, epidemija, pandemija“ postale ključni dio naše komunikacije.

I danas, u očekivanju novih epidemioloških mjera, Grad Labin nastoji bar u nekoj mjeri, ili ono što doista može, a da ostanemo sigurni i zdravi, dati svojim građanima bar djelić Božićnog i blagdanskog uređenja našeg grada. Malo blagdanskog blještavila i svjetlucavosti lampica  u gradu svima će dobro doći.

Svjedočimo ovih dana da se postavljaju svjetlosne dekoracije i ukrasi, kojima će biti okićeni, kao i ranijih godina naši lijepi kružni tokovi, Ulica Zelenice , mjesto Rabac. Labinska starogradska ljepotica, kula Torion prošle je godine osvanula novi blagdanskim plaštom, a od ove godine zasjati će i novi svjetleći umjetni bor visok šest metara, kojeg su zajednički nabavili Grad Labin i gradske tvrtke.   

„Iako će korona virus definitivno utjecati na blagdane kakve smo nekada poznavali i pripremali, duh Božića i ushit Nove godine nitko nam neće oduzeti. Uživati ćemo sa svojim najmilijima ili pak šetnjom našim gradom koji će i ove godine biti u blagdanskom ruhu", poručuje Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina.blagdani korona ukrasi ukrašavanje