Labin tri mjeseca veliko gradilište - gužva, čepovi, prolazak kroz crveno, neovlašteno reguliranje prometom... (galerija fotografija)

Labin tri mjeseca veliko gradilište - gužva, čepovi, prolazak kroz crveno, neovlašteno reguliranje prometom... (galerija fotografija)

1.11.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Radovi na rekonstrukciji prometnica u Labinu koji su započeli početkom listopada odvijaju se na tri lokacije. Prva lokacija je raskrižje za Rabac, poznat pod nazivom stop/đir za Rabac ili raskrižje Faraguna. Zahtjevan je to građevinski zahvat u kojem se učestalo mijenja način reguliranja prometa, te se dodatno mole građani za poštivanje prometne signalizacije, obzirom da je evidentiran veliki broj slučajeva prelaska na crveno svjetlo na semaforu čime se prouzročuje prometni kaos.

 

Nevjerojatnu prometnu gužvu i nervozu kod vozača izazvao je i danas na blagdan Svih svetih i jedan građanin koji je iz šale počeo neovlašteno regulirati promet.

 

Policija je danas češće nego inače regulirala promet zbog uništenja privremene prometnice većim prilivom vozila što je rezultiralo povećim rupama i propadanjima kroz privremeni pijesak. Osim same rekonstrukcije ceste i pretvaranja u kružni tok, na ovom raskrižju zamijeniti će se cijela prometna infrastruktura i suprastruktura, te će građani biti pravodobno obaviješteni o nestanku struje, vode i telefonske linije.

 

Kružni tok na raskrižju za Rabac prema roku bi se trebao dovršiti do kraja studenog, dok bi prometnica od benzinske postaje INA do Štrmca trebala završiti u tri mjeseca. Na Katurama se počela zajedno sa rekonstrukcijom prometnice graditi i niskoenergetska zgrada, čije se pak dovršenje očekuje za godinu i pol dana.

 

radovi na cesti obavijest rekonstrukcija prometnica državna cesta D66 ina štrmac radovi vinež raskrižje za rabac kružni tok