Labin: Teško ozlijeđen motociklist koji je vozio pod utjecajem alkohola

Labin: Teško ozlijeđen motociklist koji je vozio pod utjecajem alkohola

26.5.2022. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Prometna nesreća dogodila se 24. svibnja 2022. godine oko 23,12 sati u Istarskoj ulici u Labinu kada je 31-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,92 promila upravljao motociklom Gilera, pulske registracijske oznake. Vozač je nakon prelaska preko usporivača prometa i po ulasku u zavoj zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom, pao na kolnik i  udario u rubnjak.


Ozlijeđenom motociklistu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.


S obzirom da će zbog lijepog vremena na našim prometnicama biti prisutno sve više motocikala i mopeda, apeliramo na njihove vozače da provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima te da koriste zaštitnu opremu kako bi sačuvali svoje zdravlje. Upozoravamo ih da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti te da ne upravljaju motorima ako su umorni ili pod utjecajem alkohola ili droga. Također pozivamo da kontroliraju svoje ponašanje i strast za vožnjom, odnosno da ne ispituju i ne dokazuju mogućnosti svog mopeda ili motocikla.


Ostale sudionike u prometu, odnosno vozače automobila i teretnih vozila, pozivamo da obrate pozornost na vozače motocikla i mopeda jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče.


Život je samo jedan, možete ga ili živjeti ili olako baciti na cestu!

prometna nesreća motociklist motori