Labin stan jedan od uspješnijih upravitelja zgrada u Hrvatskoj

Labin stan jedan od uspješnijih upravitelja zgrada u Hrvatskoj

22.5.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Izvješće o poslovanju Labin stana za prošlu godinu, koje je njegova direktorica Dolores Sorić podnijela na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća, dobio je pohvale svih labinskih vijećnika, posebno za uspješno kandidiranje zgrada na natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na račun čega je ostvareno 1,8 milijuna financijske potpore.

Prošle godine na natječaj za izradu energetskih certifikata prijavljeno je 7 zgrada, za izradu projekte dokumentacije 9 i za provođenje energetske obnove sedam zgrada i sve su dobile potporu, kazala je Sorić: (ton – Dolores Sorić). Od 82 zgrade koje su ostvarile financiranje na razini Hrvatske, 7 zgrada je iz Labina, a od 11 zgrada koje su ostvarile financiranje na području Istre, 7 zgrada je iz Labina.

Ova analiza svrstava nas u grupu uspješnijih Upravitelja u Hrvatskoj, a najuspješniji smo Upravitelj po broju odrađenih prijava u Istri, rekla je Dolores Sorić. Ove godine na natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavili su: (ton – Dolores Sorić 1). Vijećnike je zanimalo i što je s manjim zgradama, odnosno zgradama do četiri stana. Direktorica Labin stana pojasnila je da se takve zgrade s 4 stana i do 400 metara četvornih bruto površine prošle godine nisu mogle prijaviti na natječaj Fonda, ali su upravitelji uspjeli ispregovarati da se i one ove godine mogu prijavljivati: (ton – Dolores Sorić 2).

Inače, prošle godine Labin stan je ostvario prihode u visini od 1.444.897 kuna, dok su rashodi iznosili 1.439.169 kuna, pa je na kraju godine dobit tvrtke iznosila 5.728 kuna.

 

labin stan d.o.o labin stan dolores sorić nekretnine upravitelj