Labin se priključuje akciji Sat za Planet Zemlju – Ugasimo svjetla na jedan sat!

Labin se priključuje akciji Sat za Planet Zemlju – Ugasimo svjetla na jedan sat!

28.3.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, osmu godinu za redom organizira najveću svjetsku volontersku akciju Sat za Planet Zemlju, globalno poznatu kao Earth Hour. Sve je započelo još 2007. godine, kada su gašenjem javne rasvjete u australskom Sydneyu, stanovnici toga grada poslali poruku svijetu da trebamo biti svjesni štetnosti klimatskih promjena te voditi računa o otisku kakav ostavljamo na našem planetu.

 

Već dvije godine kasnije, Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su iz godine u godinu sve bolji. Tako je prošle godine javna rasvjeta isključena u više od 5000 gradova iz više od 157 zemalja! I Hrvatska je jedna od njih - lani smo ugasili svjetla u 48 gradova: zagrebačka katedrala, dubrovačke zidine, pulska arena, splitska Dioklecijanova palača tek su neke od znamenitosti koje su utonule u mrak. Glavni cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Tako posljednje subote u ožujku, od 20:30 sati, sat vremena isključujemo javnu rasvjetu, rasvjetu u korporacijama ali i u domovima, kako bismo se pridružili ovoj akciji.

 

Grad Labin ove će se godine, po drugi put, uključiti u ovu volontersku akciju u subotu, 29. ožujka 2014. godine. Naime, u 20:30 sati na sat vremena ugasit će se javna rasvjeta u Podlabinu (cjelokupno područje Mjesnog odbora Labin donji i Mjesnog odbora Kature i dio naselja Marcilnica i Vinež). Skrećemo pozornost sudionicima u prometu da u tom vremenu posvete veću pozornost u vožnji.

 

Pozivamo građane da se uključe u akciju i na sat vremena ugase rasvjetu u svojim domovima!

sat sat za planet zemlju ekologija rasvjeta