Labin: Pronađite grobno mjesto putem pametnog telefona

Labin: Pronađite grobno mjesto putem pametnog telefona

4.11.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Početkom studenog na groblja kojima upravlja 1.MAJ d.o.o. postavljena je obavijest s tzv. QR kodom (kao na slici) koji je poveznica na internet aplikaciju – tražilicu pokojnika namijenjenu građanima i posjetiteljima groblja za pregled podataka o preminulim osobama i pronalaženju njihovog posljednjeg počivališta.

 

Svi koji imaju pametni telefon, mogu pristupiti toj aplikaciji. Dovoljno je imati internetsku vezu i instaliranu neku od besplatnih aplikacija za čitanje QR koda.

 

Na web adresi http://www.axiomgis.com/Labin dostupna je inicijalna verzija tražilice pokojnika prilagođena desktop računalima a na http://www.axiomgis.com/Labin/Mobile ona namijenjena pametnim telefonima. Umjesto upisivanja adrese u Internet preglednik, možete pročitati priloženi QR kod.

 

U tražilicu je dovoljno upisati ime pokojnika, nakon čega se na karti groblja  pojavljuje točna lokacija na kojoj se nalazi traženo grobno mjesto, te ostali podaci. Osim za labinsko groblje, mogu se pretraživati i podaci za ostala groblja kojima upravlja 1.MAJ d.o.o.: Diminići, Drenje, Martinski, Nedešćina, Rabac, Ripenda, Skitača i Šumber.

Uprava groblja prikuplja i održava evidencije o pokojnicima. Moguće su i greške, stoga se mole građani da netočne podatke jave upravi groblja na e-mail: info@prvimaj.hr.

Budući da je za blagdan Svih svetih i Dušni dan uvijek velika posjećenost groblja, a posjetitelji dolaze i iz drugih dijelova zemlje, ali i iz inozemstva, cilj ove aplikacije jest olakšati pronalazak posljednjih počivališta rodbine, prijatelja i znanaca kojima posjetitelji žele zapaliti svijeću i položiti cvijeće.

1.MAJ d.o.o.

 

 

 

prvi maj komunalno mobilna komunikacija groblje QR kod digitalizacija lokacija grobno mjesto