Labin: Prometnica gotova tek u lipnju? Neizvjesnosti oko kabla

Labin: Prometnica gotova tek u lipnju? Neizvjesnosti oko kabla

23.3.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Rekonstrukcija državne ceste u Labinu mogla bi biti okončana tek u lipnju ako se za koji dan ne pronađe rješenje za premještanje svjetlovodnog kabla koji se proteže uz cestu od trgovačkog centra Mecator do Dubrove. Taj zaključak proizlazi iz informacija koje smo dobili od Vladimira Šepića iz Učka Konzaltinga, voditelja nadzora gradilišta.

Prema signalima koji dolaze iz Hrvatskih cesta, gotovo je sigurno da će biti prihvaćen zahtjev Grada Labina i Općine Sv. Nedjelja izgradnju nogostupa od Mercatora do Ferala i već se izvode pripremni radovi. Riječ je o dionici od Plodina do Ferala dugoj oko 500 metara i dionici do Dubrove dugoj oko 1600 metara. Oba nogostupa izgradit će se s desne strane ceste (gledano prema izlazu iz grada), ali od Mercatora se tom stranom uz nju proteže oko 900 metara svjetlovodnog kabla, kojega treba premjestiti na novu trasu.

Pitanje kako to učiniti zaustavilo je radove na tom dijelu gradilišta još 3. veljače. Rok za dovršetak svih radova je 15. svibnja. Prvotni rok bio je 31. ožujka, ali je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta morao biti produžen.

Izgradnja nogostupa stajat će oko 2 milijuna kuna, što znači da će ukupni troškovi rekonstrukcije iznositi oko 12 milijuna kuna. Obnova postojećeg nogostupa od OMV-ove benzinske crpke do Plodina bio je od početka uvršten u projekt. Budući da od Mercatora do Dubrove postoji šetnica koja dobrim dijelom prati cestu, sjeverni prilaz gradu će praktički imati dvije pješačke staze te će tako postati znatno protočniji za pješake i bicikliste. (R. SELAN )

 

mercator radovi na cesti radovi