Labin potpisnik pisma namjere zajedničke rekonstrukcije dječjeg odjela Specijalne bolnice „Martin Horvat“

Labin potpisnik pisma namjere zajedničke rekonstrukcije dječjeg odjela Specijalne bolnice „Martin Horvat“

31.5.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

rekonstrukcije i opremanja  njenog Odjela za dječju rehabilitaciju.

Radi se o projektu kojem je zajednički nazivnik zajedništvo jer je ovo pismo namjere potpisuju svi istarski gradovi i općine uz Županiju kao osnivača ustanove te preuzimaju obvezu da će u razdoblju od 2022. do 2034. godine sufinancirati kreditne obveze za rekonstrukciju Odjela dječje rehabilitacije.

Jedan je ovo od značajnijih projekata za sve stanovnike naše županije, ali i šire s obzirom da se po potpisanom Pismu namjere svih dionika može krenuti s realizacijom zajedničkog Projekta, a to je osiguranje adekvatnih uvjeta pružanja zdravstvene zaštite najmlađim pacijentima.

„Ovo potpisivanje nije samo jedan od brojnih projekata koji se provode, ovo je puno više od toga. Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ ustanova je bogate prošlosti  i daleko poznate kvalitete, a osiguravanjem dječjeg odjela kroz ovo iskazano zajedništvo, stvaramo prijeko potrebne uvjete za najkvalitetniju skrb o našim najmlađima. Zdravlje nema cijenu, a kada je riječ o zdravlju djece potrebno je učiniti sve da ta skrb bude najbolja moguća te da uz zaštitu zdravlja djece pružimo roditeljima potporu kroz lakši i brži dolazak do potrebne terapije za najmlađe članove svojih obitelji“ . istaknuo je gradonačelnik Glavičić prilikom službenog potpisivanja Pisma namjere.

Valja naglasiti kako je u periodu od 2019 . do 2021. uloženo  ukupno 20 milijuna kuna u adaptaciju bolničkih zgrada. Specijalna bolnica Rovinj-Rovigno proširila je svoj djelokrug rada na neurologiju, pedijatriju, dječju ortopediju, dječju rehabilitaciju, kliničku psihologiju, logopediju, edukacijsku rehabilitaciju, anesteziologiju i medicinu boli, telemedicinu, znanstvenu i stručnu djelatnost, zdravstveni turizam te tako značajno povećala broj ambulanti i spektar usluga.,

rekonstrukcija bolnica martin horvat potpisivanje valter glavičić