Labin: Početkom listopada gradi se kružni tok Stari grad - Rabac i rekonstruira dionica ceste od INE do Štrmca - investicije vrijedne više od 10 milijuna kuna

Labin: Početkom listopada gradi se  kružni tok Stari grad - Rabac i rekonstruira  dionica ceste od INE do Štrmca  - investicije vrijedne više od 10 milijuna kuna

22.9.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Nakon što je prije nekoliko godina Labin dobio lijepe kruže tokove kod Osnovne škole Matije Vlačića i kod nogometnog igrališta u središtu grada, još do kraja ove godine građani Labina imati će novi kružni tok na križanju za Rabac i stari grad, popularno poznatog kao "poli Faraguni"ili „poli malina".

Radovi će započeti u ponedjeljak, 5. listopada, najavio je gradonačelnik Grada Labina na danas održanoj tiskovnoj konferenciji na kojoj su bili prisutni Robi Zgrablić, ravnatelj Županijske uprave za ceste i njegova zamjenica Biserka Griparić, Vilma Učeta, predstavnica Ceste Pula d.d. te Vladimir Bzik, ispred tvrtke VIA - ING d.o.o. kao projektant i vršitelj nadzora.

 

Ova investicija  će u mnogome pridonijeti bržoj protočnosti prometa te povećati sigurnost sudionika u prometu vrijedna je 1,3 milijuna kuna a financirati će je Županijska uprava za ceste u visini od 600 tisuća kuna te Grad Labin sa 700 tisuća kuna. Izvođač radova je tvrtka Ceste Pula d.d.   

Radovi će trajati 45 kalendarskih dana i za to vrijeme biti će otežano prometovanje u pravcu Staroga grada pa je Tulio Demetlika, gradonačelnik Grada Labina zamolio sve građane Grada Labina kao i sve sudionike u prometu za razumijevanje i strpljenje do okončanja radova. Uz radove na rekonstrukciji križanja izvoditi će se i radovi na premještanju i postavljanju cjelokupne infrastrukture.

Već 15. listopada započeti će radovi na rekonstrukciji dionice državne ceste od benzinske postaje INA do restorana „Ferali" na Štrmcu uključujući i raskrižje kod „Merkatora" odnosno buduće gradske zaobilaznice „sjever".

Ova investicija teška je 9 milijuna kuna, u kojoj će Grad Labin učestvovati sa 2 milijuna kuna. Uz ovu investiciju u kojoj će biti rekonstruirano tri kilometara ceste dodatno se predviđaju radovi na infrastrukturi u vrijednosti od 170 tisuća kuna.  

 

ceste pula d.o.o. investicija prometnica raskrižje raskrižje faraguna ina štrmac