Labin: Otišao se olakšati, a Golf mu je odjurio u provaliju

Labin: Otišao se olakšati, a Golf mu je odjurio u provaliju

9.3.2009. // 24 sata // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

To je Božje čudo da ja i kolega nismo poginuli, rekao nam je u ponedjeljak Sadik Kenjar (52) iz Labina. On je s Besimom Fatimićem otišao u ribolov u noći na nedjelju u Brestovu kraj Labina. Uspeli su se Sadikovim Golfom "jedinicom" na magistralu.

Sadiku je bila sila mokriti. Zaustavio se, ostavio upaljen auto u leru, ali ga nije zakočio. Auto je krenuo unazad u provaliju. Besim se nije snašao pa ga nije uspio zakočiti. Sadik je vidio da auto ide u provaliju, potrčao je i pokušao Golfa zaustaviti rukama. No Golf je bio jači. Sadik je panično vikao Besimu da bježi. Besim se izvukao, a Sadik je dortrčao do vrata i pokušao stojeći stisnuti kočnicu. Auto ga je povukao i srušio ga. Vrata su se zalupila i priklještila mu jaknu. Golf ga je 20-ak metara vukao u provaliju dok mu se jakna nije otkinula od vrata. Auto se zasutavio 30-ak metara niže.

Golfa je izvukao u ponedjeljak. Prednji desni kotač je probušen, a antena za radio se otkinula. Kaže da nakon ove nesreće Golfa ne bi prodao ni za 10.000 eura. Zbog sreće u nesreći prijatelje je častio pićem.

Ovaj nezaposleni građevinski radnik i bivši rudar sličnu je prometnu nesreću imao i prije 20 godina. Sa ženom i troje djece ''fićom'' se vozio kroz Gorski kotar. Išao je u Prijedor, u BiH, odakle je podrijetlom. U Gorskom kotaru mu se prispavalo, zaustavio je auto, ali opet nije podigao ručnu. Završili su u potoku, srećom neozlijeđeni.

provalija nepažnja auto nesreća