Labin: Operativni plan Zimske službe

Labin: Operativni plan Zimske službe

21.11.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Kako bi spremno dočekali zimske mjesece te eventualni snijeg, gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika donio je 14. studenog 2011. godine Operativni plan rada Zimske službe u zimskom razdoblju 2011 – 2012. godine za područje Grada Labina.

 

Zimskom službom podrazumijeva se organizacija i provođenje radova neophodnih za održavanje prohodnosti nerazvrstanih cesta i sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima koji je određen posebnim propisima. Ovim planom obuhvaćeno je  oko 77 kilometara nerazvrstanih cesta i ulica za raljenje i posipavanje.  

 

Zimska služba organizirana je za cijelo zimsko razdoblje od 15. studenog tekuće godine do 15. ožujka naredne godine, tijekom 24 sata dnevno. Radove Zimske službe za nerazvrstane ceste na području Grada Labina za 2010-2011. godinu izvodit će trgovačko društvo «1. Maj Labin» d.o.o. Labin, čije sjedište na Vinežu je ujedno i baza Zimske službe.

 

Zimsku službu nije moguće organizirati na način da se na svim ulicama i cestovnim pravcima djeluje istovremeno. Zato je prema Operativnom planu održavanja utvrđen redoslijed posipavanja i uklanjanja snijega, a prema tom redoslijedu sve ulice i cestovni pravci svrstani su u dva prioriteta.

 

Sredstva za rad Zimske službe osigurana su kroz Program održavanja komunalne infrastrukture Grada Labina u visini od 300 tisuća kuna, dok nadzor i kontrolu provođenja zimske službe nerazvrstanih cesta Grada Labina provodi Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Labina.

 

Foto: snijeg u Labinu, prosinac 2010. (LC)

 

zimska služba komunalno 1 maj