Labin kreće u izgradnju novog vrtića

Labin kreće u izgradnju novog vrtića

27.6.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gostujući ove subote u emisiji Gradske minute Radio Labina, gradonačelnik Valter Glavičić dotaknuo se je važne teme gradnje novih vrtićkih, odnosno jasličkih kapaciteta. Naime, Labin se kao jedan  od rijetkih gradova u Hrvatskoj susreće s „slatkim brigama“ povećanja broja djece, a samim time i potrebama oko više vrtićkih i jasličkih skupina.

Kako bi se ovaj problem privremeno riješio, DV Pjerina Verbanac ove će jeseni otvoriti novu jasličku skupinu u područnom odjeljenju u Rapcu, a kako je Gradonacelnik istaknuo, na potpunom uklanjanju problema i zadovoljavanju potreba doskače se jedino mogućim i kvalitetnim rješenjem, a to je gradnjom novog vrtića koji je planiran u naselju Vinež.

Radi se o novom objektu, nedaleko društvenog doma „Riko Milevoj“ na terenu od čak 8500 metara kvadratnih koji je planiran za četiri dječje grupe, odnosno osigurat će se dodatni kapaciteti namijenjeni za dvije vrtićke te dvije jasličke skupine.

Kako je istaknuo Gradonačelnik, ovaj projekt od velike važnosti podržale su i okolne općine te im je na tome i zahvalio, a projekt se ovoga tjedna prijavljuje na Nacionalni plan oporavka i otpornosti čime će se nastojati osigurati sredstva za njegovu izgradnju.

Prijava teška za Grad Labin rekordnih oko 5 milijuna kuna bit će predana ovoga tjedna, a Valter Glavičić istaknuo je kako je za tu namjenu u NPOO-u osigurano oko 1,3 milijarde kuna što daje jednu veliku dozu uvjerenja u prolazak ovako kvalitetnog projekta.

Grad Labin predajom ovog projekta na otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova prijavljuje kompletno spreman projekt opremanja i izgradnje Dječjeg vrtića bruto površine 1054,20 m2 s već izdanom građevinskom dozvolom i spremnom dokumentacijom, a s obzirom na veličinu čestice ostavljena je i mogućnost dodatnog proširivanja objekta ukoliko to bude potrebno.

Gradonačelnik je još jednom istaknuo važnost realizacije ovog projekta kako za Labin tako i za Labinštinu koja se susreće s pozitivnim trendom povećanja broja djece što godinama nije bio slučaj, a ono čemu težimo i što je zajednička želja svih nas da naša djeca u rodnom gradu odgajaju i svoju djecu bit će još jedan korak bliže nakon što se ovaj projekt realizira.

Nastavak je to pozitivnog razvijanja demografskih politika Grada Labina za što je već triput proglašen najboljim srednjim gradom u državi, a ovakvim projektima, realizacijom istih i pozitivnim trendovima  u vremenu kada to nije slučaj u ostalim sredinama, zasigurno se Labin ponovno postavlja na sam vrh i popis gradova koji pokušavaju riješiti gorući problem mladih i demografije.

vrtić dječji vrtić gradnja vrtića