Labin i Raša dobili su sve varijante mogućih rješenja za odvodnju

Labin i Raša dobili su sve varijante mogućih rješenja za odvodnju

9.9.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Predstavnici Grada Labina i Općine Raša danas su dobili na uvid sve varijante rješenja za odvodnju na području Labinštine. Konzultantska tvrtka WIG koja je zadužena za izradu projektnog rješenja pokazala je nekoliko varijanti, a zasad je dvama stranama najprihvatljivije rješenje prema kojemu bi se gradili zasebni pročistači za Labin i za Rašu.

Gradonačelnik Labina Valter Glavičić i načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein dogovorili su kako će 20. rujna ta rješenja biti prikazana i vijećnicima. Naime, istoga dana održat će se sjednica Gradskog vijeća Labina i sjednica Općinskog vijeća Raša. Vijećnici će biti upoznati sa svim tehničkim detaljima i različitim varijantama projekta odvodnje, a u planu je i da se svi vijećnici u stvarnosti uvjere kako rade moderna postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda. Stoga se ubrzo planira posjet vijećnika jednom od postojećih sličnih pročistača u Hrvatskoj.

Kako bi projekt gradnje odvodnje u Labinštini vrijedan oko 300 milijuna kuna krenuo što ranije, danas je dogovoreno kako će tvrtka Vodovod Labin osnovati operativni tim koji će odmah početi rješavati tehničke stvari u projektu, poput imovinskih odnosa za potrebno zemljište i slično.

I gradonačelnik Labina Valter Glavičić i načelnica Raše Glorija Paliska Bolterstein zadovoljni su novom dinamikom rješavanja projekta za izgradnju novog sustava odvodnje i uvjereni su kako će vijećnici zajedno s njima izabrati rješenje koje je ekonomski, okolišno i funkcijski svima prihvatljivo.

 

odvodnja vodovod labin valter glavičić glorija paliska bolterstein