Labin domaćin trećeg sastanka Europske mreže žena gradonačelnica za jednake prilike u građanskome životu

Labin domaćin trećeg sastanka Europske mreže žena gradonačelnica za jednake prilike u građanskome životu

4.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

U Labinu je danas počeo trodnevni treći susret partnera u projektu Power -  Europske mreže žena gradonačelnica za jednake prilike u građanskome životu.  U Gradskoj galeriji skup je otvorila zamjenica gradonačelnika Labina Eni Modrušan koja je sa sudionicima susreta podijelila svoja iskustva kao žene na vodećim funkcijama u jedinici lokalne samouprave. Ona je između ostalog istaknula: (ton – Eni Modrušan).

Zatim su se predstavile predstavnice gradova iz Italije, Makedonije, Bugarske i Španjolske.  O ženama u politici govorile su saborska zastupnica Nansi Tireli, zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko, raška načelnica Glorija Paliska Bolterstein i zamjenica gradonačelnika Pazina Mirjana Galant.

 

Sudionici susreta posjetile su i rasadnik Dives u vlasništvu Nadije Paliska Smoković. Sutra se susret nastavlja u rabačkom hotelu Hedera radionicom sa učenicima Srednje škole Mate Blažina na temu sudjelovanje žena u politici i vlasti, a o svojim će poduzetničkim iskustvima govoriti poduzetnice iz Labina i Istarske županije. Projekt Power je dio programa Europske unije Europa za građane 2014-2020.

 

 Cilj projekta je stvoriti mrežu gradova u kojima su žene gradonačelnice ili zamjenice, poticati veći udio žene u politici, biznisu, promovirati spolnu jednakost te uočiti probleme i različitosti u zemljama partnerima u projektu. Nositelj projekta je grad Pollina u Italiji, a pored Grada Labina sudjeluju još Ciudad Real (Španjolska), Tetovo (Makedonija) te zajednica jugozapadnih gradova iz Bugarske.

 

Foto: Radio Labin

 

 

žene gradonačelnice eni modrušan gradska galerija eu projekt