Labin domaćin 6. hrvatskog susreta kvalitetnih škola

Labin domaćin 6. hrvatskog susreta kvalitetnih škola

20.9.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Svečano otvorenje  6. hrvatskog susreta kvalitetnih škola održat će se u utorak 23. rujna 2014. s početkom u 10.00 sati u Kinu Labin u Labinu.

 

LABIN KVAŠ''14 međunarodni je stručno-znanstveni skup škola koje promiču ideje Kvalitetne škole američkog autora Williama Glassera. Održat će se u oranizaciji Srednje škole Mate Blažine Labin pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje, Istarske županije i Grada Labina na temu Snaga naših škola od 23. do 25. rujna u Labinu i Rapcu.

 

 

Svoje je sudjelovanje potvrdilo 170 odgajatelja, učitelja, profesora, stručnih suradnika i ravnatelja iz Hrvatske i gosti iz Slovenije. Po prvi će puta u Labinu boravi istaknuti irski psiholog Brian Lennon iz Dublina kao prvi predsjedavajući Instituta Williama Glassera, koji gorljivo promovira model Glasserove kvalitetne škole, a održat će na samome otvorenju predavanje na temu „Obuzdajmo stres psihologijom Teorije izbora" doće će se u popodnevnim satima u Rapcu sresti s ravnateljima i voditeljima školskih ustanova.

 

U program susreta uvršteni su brojni radovi razvrsteni po temama: kultura prijateljstva, suradnje, samovrednovanja. samopouzdanja, odgovornosti i kultura kreativnosti. Ukupno  - 44 izlaganja, 13 radionica i 3 postera, iz ruku 95 autora i koautora iz 23 škola koje su prihvatile ovakav model unapređivanja kvalitete vlastita rada. Kvalitetna škola je škola bez prisile u kojoj se i učitelji, i učenici, primjenjujući Teoriju izbora, osjećaju zadovoljnima. To je uvjet koji svakom učeniku osigurava kvalitetan rad i uspjeh u školovanju.

 

Labinu je pripala čast organiziranja skupa s obzirom da obilježavanja 20. obljetnica od uvođenja obrazovnog projekta Kvalitetne škole pod nazivom „Naš put u kreiranju kvalitetne škole kao jedan od  načina primarne prevencije rizičnih ponašanja djece i mladih".

 

 http://www.ssmb.hr/468/labin-kvas14

 

Program Labin KVAŠ14

 

 

škola kvaliteta srednja škola labin srednja škola mate blažina labin