Labin Art Republika: Održan performans KIDANJE i prvi obilazak starog grada uz stručno vodstvo

Labin Art Republika: Održan performans KIDANJE i prvi obilazak starog grada uz stručno vodstvo

8.7.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

Prvi obilazak Starog  grada uz stručno vodstvo održan je  u utorak  navečer. Grupica od petnaestak turista sastala se pred info punktom. Vodiči, Marčela Rajković Crevar i Mario Vidaković izdvojili su kako su zadovoljni odazivom s obzirom da je popodne padala kiša te je u vrijeme predviđenog obilaska na TV-u bio prijenos polufinalne utakmice svjetskog nogometnog prvenstva.

Jučerašnja grupa sastojala se isključivo od nijemaca, stoga je obilazak bio samo na jednom jeziku. Par koraka iza srednjovjekovnih vrata Sanfior odvijao se performans KIDANJE. Akteri omotani u prozirne folije ležali su na piazzeti pred Malim kazalištem, a među njima su bili razbacani smotuljci izlomljenih niti. Na taj su način simulirali međuljudske odnose, odnosno sve manji stupanj komunikacije među ljudima.

Atmosferu su upotpunili učenici Osnovne glazbene škole „Matka Brajše Rašana“ skladbama raznih žanrova. Autor projekta, Mario Gigović izdvojio je kako je zadovoljan reakcijama prolaznika. Bilo je i onih koji su se uključili u projekt te je na taj način postignuta interakcija i komunikacija među prolaznicima.

Foto: Labin Art Republika/Mario Gigović

dan keramičara noćni razgled starog grada mario gigović lar kidanje performans labin art republika