Labin: 13. Labinski uzlet likovnosti

Labin: 13. Labinski uzlet likovnosti

15.8.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

"Ovo je prvi put da sam nagrađen na Uzletu i oduševljen sam jer nije lako u Labinu, tom srcu kulture i umjetnosti, među svim slikarima i kiparima dobiti nagradu", ushićeno je u telefonskom razgovoru netom po završetku svečanog otvorenja ovogodišnjeg 13. labinskog uzleta likovnosti rekao slikar Emil Bobanović Čolić.

Vijest o prvoj otkupnoj nagradi Grada Labina za njegov rad "Praznino, znaš li put II" zatekla ga je na Pelješcu, gdje trenutno boravi, a jednako sretno zvučala je, ali i izgledala sinoć pod ložom prisutna slikarica Jasna Maretić, koju su kolege i uzvanici bezbroj puta cjelivali i čestitali joj na uspjehu, otkupnoj nagradi sponzora, tvrtke NovaTec, čije će prostorije od sada krasiti njezin akvarel "Borovi II".

Dvadeset i pet umjetnika na zadanu je temu "Alkemija akromatskog" povjesničarke umjetnosti Branke Arh, koja potpisuje postav izložbe, a zajedno s kolegicom Gorkom Ostojić Cvajner i arhitekticom Ester Miletić čini i stručni ocjenjivački sud, odgovorilo ostvarenjima akrilom, uljem i kombiniranim tehnikama na platnu, crtežima ugljenom i tušem na papiru, instalacijama i keramikom, a pet studenata umjetničkih akademija, što izlažu u kapeli sv. Stjepana, izrazilo se, među ostalim, i animiranim filmom te kolografijom.

Nikad ujednačeniji Uzlet, vizualno dakako, komentirali su mnogi po dolasku u gradsku ložu čiji su zidovi i ove godine još jednom bili ograničavajući faktor u primjerenom prezentiranju i jednakopravnom postavu svih umjetnina. (S. Z.)

umjetnost slikarstvo slike uzlet likovnosti