Labin: Ove nedjelje trgovine otvorene do 14:00 sati (Audio)

Labin:  Ove nedjelje trgovine otvorene do 14:00 sati (Audio)

4.6.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Pred nama je prva nedjelja kada će trgovci moći poslovati u jednoj smijeni, odnosno do 14:00 sati. Dio Zakona o trgovini koji uređuje rad trgovina nedjeljom i blagdanima dozvolio je da za trajanja turističke sezone trgovački objekti mogu raditi u jednoj smjeni, no već od 1. listopada vraćaju se na stari režim rada. Izmjenama i dopunama Zakona o trgovini lokalnim je vlastima omogućeno da sami odluče o tjednom radnom vremenu pa je umjesto radnog vremena od 6.00 do 21:00 sat ostavljena mogućnost da se ono produlji do 24:00 sata. 

Arduino Golja,  tajnik labinskog Udruženja obrtnika pobliže nas je upoznao sa novim odredbama Zakona (Prilog Arduino Golja).

Golja je istaknuo kako su u tijeku pregovori sa lokalnom samoupravom da se i na ostatku Labinštine trgovcima dozvoli rad tijekom tjedna do 24:00 sata. Trgovcima znatne muke zadaju i blagdani kada je Zakon također odredio da se neće raditi. Vodeći se tom logikom trgovački objekti u lipnju bit će zatvoreni u potpunosti tri dana, dok će pola radnoga vremena bit zatvoreni četiri dana. Golja je i o tome iznio mišljenje (Prilog Golja-blagdani)

rad nedjeljom kupovina arduino golja trgovina udruženje obrtnika obrtnici