Stampar M - Stampar

La Bina: dva dana ambijentalne elektronske glazbe u amfiteatru starogradske jezgre

La Bina: dva dana ambijentalne elektronske glazbe u amfiteatru starogradske jezgre

22.7.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

U petak, 23. srpnja, i subotu, 24. srpnja 2010., u labinskom amfiteatru u Starom gradu iza 21:00„La Bina" festival ljubiteljima ambijentalne elektronske glazbe, i onima koji to tek postaju, poklanja festival u festivalu.

Tijekom dvije večeri za Vas smo pripremili Ambient Music Electronic Festival s internacionalnim zvijezdama - legendama, koji dolaze u Labin upravo s tokyjske turneje, San Francisca, New Yorka, Londona. Prvu večer, u petak, vaši i naši gosti su Hans-Joachim Roedelius & Dieter Moebius. Drugu večer, u subotu, s nama će biti Dorit Chrysler. Njihova glazba je spoj mnogih stilova prožetih improvizatorskom formom i autorskim izričajem vrhunskih virtuoza.

 

Njemačka legenda elektronske glazbe Hans-Joachim Roedelius, koji iza sebe ima više od 80 glazbenih izdanja, nakon ponovnog ujedinjenja sa svojim dugogodišnjim suradnikom Dieterom Moebiusom stvara, neki bi rekli, Božansku glazbu. Za prosječne poznavatelje glazbe dovoljno je napisati da Brian Eno vrlo rado producira glazbu njihovog Clustera. Što god napisali, teško je opisati njihovu glazbu. Ako se želite pripremiti za sutrašnji susret s njima u živo odite na http://www.roedelius.com/ i http://www.myspace.com/roedelius.

 

Najpoznatija kao umjetnica na thereminu, instrumentu koji svira na principu elektromagnetske frekvencije (bez diranja), skladateljica i glazbenica Dorit Chrysler svojim je glasom, gitarskim umjećem i kao pijanistica sudjelovala u mnogim glazbenim projektima. Karijeru je počela jako rano, sa sedam godina, debitirajući na daskama Gradskoj operi Graza, u Austriji. Prvi je rock sastav imala s 13 godina, a s 18 godina upisuje studij glazbe. U glazbenom svijetu je poznata kroz bandove Halcion, Dinosaur Jr., Blonde Redhead, Marilyn Manson, Mercury Rev, Oingo Boingo i Echo and the Bunnymen. Surađivala je te snimala s umjetnicima kao što su Elliot Sharp, Matt Johnson (The The), Larry 7, Toby Dammit, Foetus, and Ultra Vivid Scene. Više informacija, kao i dio glazbenog opusa, možete pronaći na http://www.doritchrysler.com/ i http://www.myspace.com/doritchrysler.

 

Festivala glazbenog teatra „La Bina" program smješta u amfiteatar, u starom gradu Labinu, na mjestu s kojega se iz zelenila Istre pruža prekrasan pogled na more. Grad Labin zaslužuje festival koji spaja inovativne glazbene izričaje i mir te svježinu prirode. Tijekom gotovo mjesec i pol dana, Labin će, zahvaljujući festivalu glazbenog teatra „La Bina", okupiti zanimljivo društvo glazbenika različitih muzičkih izričaja.

 

U slučaju najavljenih meteoroloških neprilika, lokacija održavanja festivala je teatar Circollo (Stari grad Labin)  

 

 

ambijentalna elektronika la bina petra kulji amfiteatar