Kultna Vespa u Labinu

Kultna Vespa u Labinu

21.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Na poziv Radio Labina, tridesetak Vespi okupilo se u subotu kod labinskog kolodvora, a u sklopu susreta Vespi kojeg je organizirao istarski Vespa klub. Govori predsjednik kluba Boris Jurevini: (ton – Boris Jurevini). On je u Labin stigao s najstarijom Vepom, iz 1951. godine, a u svojoj kolekciji ima 16 restauriranih te još 35 Vespi koje čekaju restauraciju.

 

No, među okupljenima bio je i Marko Cindrić iz Pule, vlasnik najstarije Vespe, koja je za takvu relaciju ipak prestara. On u svom vlasništvu ima 5 Vespi, većinom iz 50ih godina prošlog stoljeća. Priznao nam je Marko Cindrić kako je to skup sport: (ton – Marko Cindrić). Koliku vrijednost Vespe mogu dostići, zna Boris Jurevini: (ton – Boris Jurevini 1).

 

Izložena je kod kolodvora bila i naša, 59 godina stara Vespa, a za ovu prigodu nazvali smo ju Vespom Radio Labina. Njezin prvotni vlasnik, Dorijano Kokot isprva ju nije ni prepoznao. I sam je pasionirani ljubitelj ovog kultnog motorina: (ton – Dorijano Kokot). Ni jedan motor se s njom ne može mijeriti, rekao nam je Dorijano: (ton – Dorijano Kokot 1). A što ima u tim susretima, objasnio nam je gospodin Marković, vlasnik Vespe PX 200: (ton – Marković). Nakon Labina, vlasnici Vespi kratko su se zaustavili u Gračišću, od kud su se ponovno vratili u Motovun.

 

 

radio labin dorijano kokot boris jurevini vespa