Kuhari labinske Srednje škole osvojili 1. mjesto na međunarodnom natjecanju u Baji

Kuhari labinske Srednje škole osvojili 1. mjesto na međunarodnom natjecanju u Baji

8.6.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Od 29. svibnja do 1. lipnja učenici SŠMB-a Mateo Milošević, Matteo Hrvatin i Nino Belušić, kuhari iz 2.g razreda i njihov mentor Dorjano Mohorović su pod pokroviteljstvom Grada Labina bili gosti Grada Baje (Mađarska), gradu pobratimu s Gradom Labinom zajedno s učenicima i predstavnicima Osnovne škole I.L. Ribara iz Labina. Sudjelovali su ujedno na međunarodnom natjecanju između partnerskih ugostiteljskih škola iz Mađarske, Rumunjske i Autonomne Pokrajine Vojvodine (Sombor i Subotica), a na poziv Ekonomske i ugostiteljske škole „Banyai Julia” s kojom je SŠMB sklopila partnerstvo 2011., koja obrazuje 90 kuhara i konobara, 60 slastičara.

 

Na natjecanju iz kuhanja zadatak je bio pripremiti varivo za koje su dobiti sve potrebne sastojke i pribor za rad a dozvoljeni su im bili posebni začini koje su sami donijeli. Natjecatelji su predstavili svoju školu i državu. Pripremljena jela ocjenjivali su članovi komisije na čijem čelu je bio Lajos Szakál, član Mađarskog Nacionalnog Gastronomskog Društva. Bodovali su se pripremni radovi, urednost prostora, način izrade, okus jela, izgled tanjura… Jedno se jelo se prezentira komisiji dok su druga za ostale natjecatelje i njihove voditelje i služe im za zajednički ručak nakon kojeg su objavljeni rezultati. Naši su kuhari posebno pohvaljeni i dodijeljeno im je zlatno odličje. Nakon toga natjecatelji su sudjelovali u programu spremanja riblje juhe i u tzv. vodena parade s bakljama.

Čestitke našim vrijednim učenicima kuharima sa njihovim mentorom te zahvale domoaćinu na pozivu i gostoprimstvu, a Gradu Labinu na pokroviteljstvu!

Više ovdje

 

 

kuhari srednja škola mate blažina nino belušić matteo hrvatin dorjano mohorović