KUD-ovi Đulistan i Kršanski ljiljani gostovali u Cazinu uz bogato-zabavni program

KUD-ovi Đulistan i Kršanski ljiljani gostovali u Cazinu uz bogato-zabavni program

30.6.2024. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Kulturno umjetnička društva Đulistan iz  Labina i Kršanski ljiljani iz općine Kršan odazvala su se pozivu KUD-a Skokovi iz Cazina da nastupe na manifestaciji koju su organizirali u povodu 20. godišnjice djelovanja. Manifestacija se održala u dvorani OŠ Skokovi, a nastupili su još domaćini, KUD Skokovi sa sve tri skupine, velikom, srednjom i malom grupom, zatim Udruženje žena Skokovi, Fa Bosanski Sevdah Kraševo –Tešanj, UG Ajvatovački biseri, Prusac, KUD Đerđef Cazin, Kud Liskovac, UZRM Ruža Majetić i Udruženje Koprivna.- KUD Skokovi su naši dugogodišnji prijatelji i društvo koje je više puta bilo u

 Labinu i Kršanu na manifestacijama koje organiziraju naša društva, a i mi smo više puta bili u Skokovima. Već deset godina traje suradnja između naših društava. U prostorijama KUD-a Skokovi dočekali su nas članovi KUD-a Skokovi, članice i mame i članice Udruženja žena Skokovi s domaćim jelima bosanske kuhinje.

Nakon toga otišli smo u prostorije škole kako bi se pripremili za nastup, gdje smo upoznali druge sudinike manifestacije. KUD Đulistan nastupio je s koreografijom Splet bošnjačkih igara iz okolice Sarajeva, a KUD Kršanski ljiljani s Kolažom bošnjačkih igara, rekla nam je po povratku Mirela Karić, voditeljica i članica KUD-a Đulistan i Kršanski ljiljani.

Nakon kulturno zabavnog programa svi prisutni su odigrali nekoliko kola i igara, a drugi dan su otišli na zajednički izlet na Japodske otoke u okolici Bihaća. Pokrovitelji njihova gostovanja bili su Općina Sveta Nedjelja i Općina Kršan.


Branko Biočić

kršansku ljiljani kud đulistan bošnjaci cazin folklor