Kršanski proračun smanjen za gotovo 7,5 milijuna kuna

Kršanski proračun smanjen za gotovo 7,5 milijuna kuna

11.6.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Kršanski vijećnici na sinoćnjoj su sjednici jednoglasno prihvatili prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna koji je s planiranih 36.860.248 kuna smanjen na 29.391.621 kunu. Do smanjenja proračuna došlo je prije svega jer se za sada neće ostvariti planirani prihod od 5.250.000 kuna, a koji se očekivao od bespovratnih sredstava državnih i EU fondova.

Obrazlažući izmjene i dopune proračuna općinski načelnik Valdi Runko je govoreći o rebalansu programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, koji je smanjen s 5.990.000 na 2.700.000 kuna kazao kako je do toga došlo prije svega jer neće biti realiziran projekt: (ton – Valdi Runko). Općina je za ovu investiciju planirala 1.870.000 kuna, pa je Runko ustvrdio: (ton – Valdi Runko 1).

Najveće promjene doživio je program izgradnje, adaptacije i održavanja poslovnih i stambenih objekata, koji je s 10 milijuna smanjen na 5.475.000 kuna, posebice stoga jer nisu dobivena sredstva za izgradnju dječjeg vrtića u Kršanu: (ton – Valdi Runko 2). Ali i ne samo dječji vrtić: (ton – Valdi Runko 3). Proračun je rebalansom kazao je načelnik Valdi Runko: (ton – Valdi Runko 4).

Govoreći o projekcijama i investicijama za iduću godinu kršanski načelnik je ustvrdio: (ton – Valdi Runko 5). Vijećnici su također donijeli odluku da se školska zgrada u Šušnjevici jednim djelom namijeni za obrazovanje, odnosno održavanje nastave, a da se u drugom dijelu uredi Zavičajni muzej Istrorumunja. Za tu namjenu po 300 tisuća kuna osigurat će Općina Kršan, Istarska županija i veleposlanstvo Rumunjske u Hrvatskoj.

 

Foto: Radio Labin

 

 

 

 

valdi runko općina kršan kršan eu fondovi eu rebalans proračun