Kršanski HSS kolektivno prešao u IDS - Stranka nestaje na istarskoj sceni

Kršanski HSS kolektivno prešao u IDS - Stranka nestaje na istarskoj sceni

15.2.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Cjelokupno članstvo kršanske Općinske organizacije Hrvatske seljačke stranke, odnosno svih 49 članova, prešlo je 13. veljače u Istarski demokratski sabor, potvrdio nam je u srijedu u telefonskom razgovoru Boris Babić, njen bivši predsjednik.

- Prelazak je rezultat razgovora s IDS-om koji su trajali oko dvije godine. U Općinskom vijeću bili smo sličnog razmišljanja i bliski pri odlukama. Zato smo se, za dobrobit Općine i za kvalitetnije upravljanje njome, u konačnici odlučili na ovaj korak. HSS je kao stranka sasvim u redu, ali razočaralo nas je nekoliko ljudi u vodstvu, koji nisu učinili što su obećali. Moje osobno razočaranje je ZERP, koji je trebao biti naša svetinja, a oni su njime trgovali sa Sanaderom, kazao nam je Babić i dodao da će o detaljima govoriti na konferenciji za novinare koju namjerava uskoro sazvati.

Doznali smo i da je vrh stranke ostao šokiran kada mu je prije dva tjedna priopćio njihovu odluku, tim više što su na njega računali kao na budućeg predsjednika županijske organizacije i člana proširenog Predsjedništva stranke.

Odlaskom kršanskih HSS-ovaca u Istri je ta stranka praktički prestala postojati, a njihovim upisom u IDS praktički se udvostručilo članstvo kršanske podružnice IDS-a. U Općinskom vijeću IDS je tako, uz Babića, dobio i Tomyja Prusića, pa je s pet vijećnika postao najjača stranka, vodeća u oporbi. Ojačan kršanski IDS želi ponovo stati na nekadašnje pozicije, a to znači postati vodeća stranka u općini i stranka na vlasti. Prvo što ih očekuje su izbori za vodstvo podružnice raspušteno prošle jeseni. (R. S.)

ids politika kršan hss boris babic