Kršanac postavio tuđe registarske pločice i ugrožavao promet

Kršanac postavio tuđe registarske pločice i ugrožavao promet

19.9.2011. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Pazinska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnovanu sumnju da je 28-godišnjak s područja Kršana počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava, kao i da je ugrožavao javni promet.

Naime, policijski službenici su jučer oko 1 sat u Ulici Istarskih narodnjaka u Pazinu zaustavili vozilo marke Opel Vectra te je izvršenim provjerama utvrđeno kako se na njemu nalaze pulske registarske oznake, koje pripadaju automobilu Fiat Tipo, vlasništvo 20-godišnjaka iz Gračišća. Provedenim istraživanjem, policijski su službenici utvrdili kako je 28-godišnjak posudio Opel od vlasnika, nakon čega je u mjestu Šimunčići pronašao registarske oznake, koje je potom postavio na  posuđeno vozilo te ga je tako koristio u prometu.

Budući je postojala sumnja da 28-godišnjak upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, ponuđeno mu je alkotestiranje, kojom prilikom je izmjerena koncentracija alkohola od 1,23 g/kg, ali i da mladić upravlja neregistriranim Opelom prije stjecanja prava na upravljanje.

Radi počinjenja kaznenog djela protiv 28-godišnjaka slijedi kaznena prijava u redovnom postupku, a za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama slijedi pokretanje prekršajnog postupka.

tablice registracija registarske tablice policija prekršaj